9 tips voor het beoefenen van tantra seks

9 tips voor het beoefenen van tantra seks

Vorige week deelde wij een blog over tantrische seks, wat is het en wat de voordelen hiervan zijn. Deze oude praktijk gaat helemaal over verbinding maken met jezelf en je partner. Tantrische seks is in wezen een langzame, meditatieve seksuele praktijk die je in staat om je meer bewust te worden van en verbonden te zijn met de wensen en behoeften van je lichaam, en ook een enorme bron van bevrijding van seksuele schaamte en zelfs trauma kan zijn.

Ben je al verkocht? Als je antwoord ja is, lees dan verder want vandaag delen wij tips voor het beoefenen van deze oude praktijk.

 

1.    Creëer de juiste stemming.

Het geheim van een buitenaardse tantrische sekservaring is het prikkelen van alle zintuigen. Een prachtige manier om een verzorgende omgeving te creëren, is door elk zintuig te versterken door ofwel de lichten te dimmen (zicht), heerlijke geuren te hebben (geur), lustopwekkers te gebruiken (smaak), je lichaam te ondersteunen met kussens (aanraken) en muziek af te spelen (geluid). Zorg er wel voor dat de muziek niet afleidt (dus misschien de heftige dansmuziek overslaan?) Het doel is om "een sensuele cocon te creëren, zodat je al je aandacht, bewustzijn en focus naar deze ervaring kunt brengen."

Om echt op je zintuigen af te stemmen, zou je jezelf kunnen afvragen: hoe voelen de lakens aan? Hoe ruikt de kamer? Hoe voelt het gezicht van mijn partner als ik het aai? Dit is ook het perfecte moment om dat lingeriesetje (touch) die je hebt bewaard voor een speciale gelegenheid tevoorschijn te halen.

 

2.    Mediteren

Tantra seks houdt in dat je volledig bewust aanwezig bent tijdens de hele hete sessie, dus het oefenen van meditatie vooraf kan een geweldige manier zijn om lichaam en geest te ontspannen en in het hier en nu te brengen. Gebruik een meditatie-app op je telefoon of zoek er een op YouTube als meditatie nieuw voor je is en wat begeleiding kan gebruiken. Meditatie is ook geweldig voordat je het solo doet! (Want, ja, hallo, je kunt tantrische seks op je eigen zonder partner beoefenen.)

 

3.    Neem een bad

Een andere goede tip om in de juiste mood te komen voordat je tantrische seks gaat beoefenen, is het nemen van een ritueel bad. Het afwassen van de bagage van de dag en de tijd nemen om gewoon bij jezelf te zijn, kan de ervaring verbeteren, of je nu deelneemt aan seks met een partner of solo-seks. In warm water zijn helpt het autonome zenuwstelsel te ontspannen, omdat het lijkt op het zijn in de baarmoeder. Zorg ervoor dat je wat essentiële oliën of kruiden toevoegt voor piek ~luxe~.

 

4.    Probeer de yab-yum-positie

Yab-yum' betekent 'moeder-vader’, het is een prachtige positie om een gevoel van verbinding te cultiveren, omdat het alle belangrijke verbindingspunten fysiek op één lijn brengt, namelijk de geslachtsorganen, het hart en de ogen of hersenen." Om in yab-yum te komen, kijk je naar je partner in een zittende positie en kruis je je benen achter hun rug zodat je bijna op hun schoot zit. In deze positie kun je je hand op het hart van je partner leggen (hun hartchakra activeren), oefenen met het synchroniseren van je ademhalingen en betekenisvol in elkaars ogen staren.

 

5.    Oefen een geharmoniseerde ademhaling

Om zelf te ademen tijdens solo-meditatie kan wonderen doen, maar ga nog een stap verder door geharmoniseerde ademhaling te beoefenen, waarbij je je ademhaling synchroniseert met die van je partner. Als je gestrest of angstig bent kan zitten en je partner aankijken, de adem horen en voelen een geweldige manier om contact te maken zijn. Wees niet bang om naar buiten te ademen en hoorbaar te ademen en zuchten, wat in gekreun kan veranderen.

 

6.    Maak oogcontact

Langdurig oogcontact tijdens seks is niet alleen super sexy, maar het is ook geweldig om in het moment te zijn bij je partner en je meer met hem/haar verbonden te voelen. Wanneer we direct, langdurig oogcontact maken, geeft dit je hersenen een signaal dat het eigenlijk veilig is om hier in je lichaam te zijn, en vertelt het je autonome zenuwstelsel om te ontspannen en aanwezig te zijn.

 

7.    Beoefen yoni- en lingam-massages

Yoni ("baarmoeder" in het Sanskriet) vertegenwoordigt het vrouwelijke voortplantingsorgaan (vagina) en is het symbool voor de hindoegodin Shakti, terwijl lingam het mannelijke voortplantingsorgaan (penis) vertegenwoordigt en het symbool is voor de hindoegod Shiva (Shakti's gemalin). Yoni- en lingam-massages hebben als doel "energie en levenskracht terug te brengen in de geslachtsdelen, traumablokkades te genezen en gelukzaligheid te wekken."

Ik weet wat je denkt: dit lijkt veel op wederzijdse masturbatie en/of gewoon je partner een handjob/vingerknal geven. Maar in tantra is dit soort massage veel zinvoller en moet het met respect worden benaderd. Als je partner een penis heeft, stimuleer hem dan langzaam en aandachtig, masseer zijn schacht en verken zijn ballen en P-spot. (Glijmiddel is hier je beste vriend.) Als je partner een vagina heeft, neem dan dezelfde benadering en gebruik verschillende wrijftechnieken om de clitoris en hun innerlijke hotspots te stimuleren. Het doel van beide soorten massage is om spiritueel te verbinden en te binden, niet per se om een orgasme te bereiken. (Maar als je dat doet, is dat oké.) Beide partners, geven en ontvangen, moeten oefenen met diep ademhalen en aanwezig zijn - geen afleiding, alleen elkaar.

 

8.    Communiceer openlijk

Een deel van de oefening is het comfortabel genoeg voelen om te zeggen: 'Hé, kunnen we pauzeren? Als je je op welk moment dan ook tijdens seks ongemakkelijk begint te voelen, is het makkelijk om je los te maken van de ervaring, wat je wilt vermijden. Maar het is juist belangrijk om in de ervaring te blijven. In staat zijn om te communiceren wat je voelt zal belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je verbonden blijft, voor jezelf zorgen ook betekent voor je partner zorgen, en vice versa.

 

9.    Laat verwachtingen los

Onthoud dat het doel van tantra seks niet is om een orgasme te bereiken, maar om een intieme band met je partner te krijgen. Het gaat over het loslaten van verwachtingen en het accepteren van alle gevoelens die zich kunnen voordoen. Soms heb je geweldige orgasmes, andere keren kan je je door een blok bewegen, huilend en laat je iets los uit je kindertijd, of misschien heeft je partner iets uit zijn/haar kindertijd wat omhoogkomt, dan is het belangrijk om te communiceren en samen door de emoties te werken. 

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published