5 soorten orgasmes en hoe je elk kunt bereiken

5 soorten orgasmes en hoe je elk kunt bereiken

 Het orgasme is een merkwaardig fenomeen. Wat de één ervaart als een overweldigende sensatie door het hele lichaam, kan door een ander worden waargenomen als een subtiele ontspanning beperkt tot een specifiek gebied.

In deze blog behandelen we enkele van de meest voorkomende soorten orgasmes en geven we wat achtergrondinformatie over elk ervan.

Wat is een orgasme?

Een orgasme is een complexe fysiologische en psychologische reactie op seksuele stimulatie. Het wordt vaak beschreven als een hoogtepunt van seksueel genot en ontlading, vergezeld van intense fysieke en emotionele sensaties. Maar er zijn wel een aantal uitzonderingen op deze definitie.

Sommige mensen zeggen dat ze orgasmes op allerlei manieren ervaren: door tepelstimulatie, ademhalingsoefeningen en zelfs alleen door de kracht van gedachten. Bekkencontracties begeleiden deze orgasmes misschien niet, maar ze wekken wel soortgelijke veranderingen op in de hersenen en hormoonspiegels die genitale orgasmes doen!

 

5 Soorten Orgasmes

Genot is een spectrum, en er is geen one-size-fits-all als het om orgasmes gaat. Terwijl sommige mensen misschien het meest vertrouwd zijn met genitale orgasmes, omvatten andere veelvoorkomende soorten:

 

Clitoraal Orgasme

Volgens een studie heeft 37% van de vrouwen clitorale stimulatie nodig om een orgasme te bereiken. De clitoris is een ingewikkeld orgaan dat verschijnt als een kleine knobbel aan de bovenkant van de vulva. Maar de clitoris is niet slechts een klein knopje op de vulva - het is een complex netwerk van zenuwuiteinden dat tot vier inch in het lichaam uitstrekt.

Een clitoraal orgasme is het resultaat van directe of indirecte stimulatie van de clitoris, oftewel door handmatige of orale stimulatie, het gebruik van seksspeeltjes, wrijven tegen het lichaam van een partner, of zelfs door bepaalde posities tijdens penetratieve seks.

Mensen beschrijven clitorale orgasmes vaak als scherpe, intense pieken. Voor iemand met een penis is een penisgebaseerd orgasme het meest vergelijkbaar met een clitoraal orgasme, aangezien de clitoris en penis zich uit hetzelfde weefsel ontwikkelen.

 

G-Spot Orgasme

Laten we het sluipende G-spot orgasme niet vergeten. De G-spot is in wezen een deel van de interne clitoris. Hoewel dat afhangt van met wie je praat - de jury is nog steeds niet uit over de exacte aard van de G-spot.

Stimulatie van de G-spot (die slechts een paar centimeter binnenin de vagina aan de voorste vaginawand ligt) kan leiden tot intens genot en, in sommige gevallen, squirten.

 

Vaginaal Orgasme

Een vaginaal orgasme kan worden bereikt door stimulatie van de vaginale kanaal en omliggende gebieden, zoals de voorste fornix of de A-spot, die net onder de baarmoederhals ligt. (De A-spot ligt veel dieper in de vagina vergeleken met de G-spot.)

Sommige mensen houden niet van deze term omdat deze teruggaat op Sigmund Freud die zei dat vrouwen hun plezier verschoven van de clitoris naar de vagina naarmate ze ouder werden en dat het onvolwassen is om clitorale orgasmes te ervaren.

Het vaginale orgasme is echter niet helemaal een misogynistische mythe (zelfs als het idee dat het onvolwassen is om ze niet te hebben dat wel is). Sommige mensen melden inderdaad vaginale orgasmes, die kunnen worden opgewekt door stimulatie van de vaginawanden via penetratie met een vinger, penis of dildo.

 

Anale Orgasme

Anale spelletjes of seks kunnen ook leiden tot ongelooflijk genot. Dit komt omdat de anus en het rectum zo dicht bij de vagina en clitoris liggen dat elke stimulatie in dit gebied de kracht heeft om die gevoelige zenuwuiteinden indirect te wekken, wat mogelijk resulteert in een orgasme. 

Het perineumgebied, dat is de ruimte tussen de anus en geslachtsdelen, is supergevoelig en kan bijdragen aan intens genot tijdens anale spelletjes.

Als je wilt experimenteren met anale spelletjes, gebruik dan veel glijmiddel en ga langzaam en als je een speeltje gebruikt, gebruik dan iets met een verbrede basis. Voor iemand met een penis kan de prostaat worden getarget via anale stimulatie, wat gezegd wordt als de mannelijke G-spot en een zeer intens orgasme kan produceren.

 

Tepel Orgasme

Studies tonen aan dat stimulatie van de borsten, borstkas en tepels kan leiden tot krachtige orgasmes bij sommige individuen. Dit is zeker geen verrassing, aangezien de tepels veel zenuwuiteinden hebben en verbonden zijn met de genotscentra in de hersenen.

Sommige mensen kunnen een orgasme krijgen door tepelstimulatie - door wrijven, zuigen, of vibratie op de tepels. Mensen beschrijven deze als meer volledige orgasmes dan genitale orgasmes, hoewel ze vergelijkbaar kunnen aanvoelen; ze zijn gewoon gecentreerd in de tepels.

De sleutel tot het hebben van een tepelorgasme? Houd je geest open voor nieuwe sensaties en verken verschillende soorten aanrakingen, druk en stimulatie in het tepelgebied. We raden aan te kreunen wanneer jij of je partner die gevoelige erogene zones aanraken, om aan de hersenen te signaleren dat deze sensaties plezierig zijn en kunnen leiden tot een orgasme.

 

Welk type orgasme wil jij gaan uitproberen te behalen? Het is leuk om te experimenteren met verschillende soorten sensaties. Als je niet weet waar je moet beginnen, kom dan langs in onze winkels of shop op onze webshop voor hulptools (aka toys!).

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published