Hoe kreunen seks nog beter kan maken

Hoe kreunen seks nog beter kan maken

Omdat een beetje luid worden tijdens seks het echt veel hotter kan maken. 

Als je denkt aan kreunen tijdens seks, kun je je Meg Ryan's iconische nep-orgasme voorstellen in When Harry Met Sally. Misschien begint je gedachten meteen je favoriete scènes uit Bridgerton opnieuw af te spelen (je weet precies over welke ik het heb). Of misschien denk je aan de andere avond toen je een bepaald hoog geluid van gelukzaligheid hoorde komen van de kant van de muur van je kamergenoot en dacht: "Wauw. Zij hebben het duidelijk naar hun zin."

Of het nu opzettelijk is of niet, kreunen tijdens seks kan een behoorlijk krachtige zet zijn. Zelfs het geringste ademloos gekreun of onwillekeurig gegrom kan (aan jou, je partner(s) en eventuele afluisterende kamergenoten) duidelijk maken dat het goed gaat tussen de lakens. Als een toegevoegde bonus kan het uiten van die ooh's en aah's zelfs de seksuele ervaring verbeteren.

Het volledig ontketenen van die geluiden kan echter een beetje intimiderend zijn, vooral als je te veel nadenkt over de manier waarop je "zou moeten" klinken. Natuurlijk wil je je seksgeluiden omarmen en profiteren van alle voordelen van het maken van wat lawaai in bed, maar niet ten koste van het klinken alsof je, nou ja, je weet wel.

Of je nu een van nature enthousiaste kreuner bent die meer advies wil over hoe je seksgeluiden kunt gebruiken om je seksuele communicatieve vaardigheden te maximaliseren, of je een meer gereserveerde minnaar bent die tips nodig heeft over hoe je los kunt laten en het volume kunt verhogen, wij zullen al je kreunengerelateerde vragen beantwoorden.

Waarom kreunen mensen tijdens seks?

De kans is groot dat je kreunt omdat je het naar je zin hebt en je je goed voelt. Het is een natuurlijke, dierlijke reactie op de meest basale niveaus.

Als we genot voelen, beginnen we de controle over ons lichaam te verliezen. Het somatische zenuwstelsel neemt een achterbank en we hebben geen controle over de geluiden die eruit komen. Het is net alsof we allemaal krolse katten zijn die onze seksuele verlangens uitschreeuwen.

Aan de andere kant zou je kunnen kreunen in een poging het te faken. Er zijn momenten waarop mensen kreunen tijdens seks om een show te geven. Soms overdrijven we onze geluiden in een poging het ego van een partner te bevredigen.

Wat betekent kreunen precies in seksuele situaties?

Kreunen is zowel een erotische als nuttige vorm van seksuele communicatie. Het maken van seksuele geluiden kan een manier zijn om verbinding te maken met de ervaring. Als iemand bijvoorbeeld kreunt terwijl hij zegt: 'Mmm, dat vind ik leuk', vestigt dit hun aandacht op hun eigen ervaring van genot, terwijl het ook richting geeft aan hun partner.

Vaker wel dan niet, zou kreunen als groen licht moeten dienen. Kreunen betekent [meestal] dat wat je partner doet goed voelt. Dus als iets goed voelt, maak dan wat geluid om ze te laten weten dat ze dat moeten blijven doen! Kreunen is een goede indicatie dat iets werkt en stilte is een goede indicatie dat het niet zo goed werkt.

Nu, hier wordt het lastig: niet iedereen vindt het super comfortabel om geluid te maken, dus communicatie is de sleutel. Praat altijd met je partner om er zeker van te zijn dat wat je doet goed voor hen voelt (of ze nu kreunen of niet).

En ga er niet vanuit dat je moet wachten tot de seks daadwerkelijk begint om te communiceren. Om elkaar zo goed mogelijk te begrijpen, raden we partners aan om van tevoren naar seksuele geluiden te vragen. Je kan iets vragen zoals: 'Hoe weet ik of je de seks lekker vindt? Welke geluiden ga je maken?’ Dan kan je partner je laten weten wat je kunt verwachten, door je misschien een voorproefje te geven van hun symfonie met seksgeluiden of je te laten weten wat voor soort woorden of geluiden ze gewoonlijk gebruiken om plezier over te brengen.

Hoe gebruik ik kreunen om seks te verbeteren?

Er zijn een aantal manieren waarop kreunen kan worden gebruikt om seks te verbeteren. Je zou het kunnen gebruiken als een indicator om te zien wat je partner wel/niet leuk vindt, waardoor je vrijwel meteen een betere minnaar wordt.

Probeer de vaardigheid te ontwikkelen om te detecteren wanneer je partner doet alsof (het kreunen) en wanneer ze authentieke geluiden van plezier maken. Dit zal je niet alleen helpen om ze te plezieren, maar het kan je partner ook helpen zich op zijn gemak te voelen om open te stellen en te loslaten.

Kreunen is een van die primaire reacties die optreden wanneer je je remmingen loslaat en gewoon het moment ervaart. Dat op zich zal de seks beter voor je maken, wat op zijn beurt je partner waarschijnlijk nog meer zal opwinden.

Daarnaast is kreunen is super sexy en het laat zien dat het een positieve ervaring is. Mensen willen het gevoel hebben dat ze goed bezig zijn in bed. Het is heel erotisch om bevestiging te horen.

Helpt kreunen je een orgasme te krijgen?

Oké, dus naast het feit dat kreunen voor sommige mensen een natuurlijke reactie op plezier is, kan het jou - en je partner - ook helpen om een climax te bereiken. Als je jouw geluiden de vrije loop laat gaan, kan je de algehele reactie van je lichaam makkelijker maken. Als je je geluiden dempt, verstik je vaak je adem. En adem helpt bij de bloedsomloop, opwinding en orgasme.

Nogmaals, kreunen is niet voor iedereen weggelegd, maar als je je gekreun actief onderdrukt, is het een goed idee is om erover na te denken waarom dat zo is: "Vind je dat je plezier verdient? Heb je jezelf getraind om je geluiden aan te passen aan de verwachtingen van je partner? Wil je deze normen/verwachtingen uitdagen?"

Als je je realiseert dat je je gekreun inhoudt, besteed dan wat tijd aan het nadenken over de reden(en) erachter.

 

Hoe word ik comfortabel om te kreunen?

Comfortabel worden om te kreunen is net zo eenvoudig als gewoon besluiten om het te doen. Als je wilt kreunen, maar het is niet jouw ding – probeer dan gewoon bewust te kreunen als iets goed voelt.

Hoe weet ik of het gekreun van mijn partner goed of slecht is?

Let op de lichaamstaal van je partner terwijl ze kreunen, want verschillende soorten gekreun betekenen verschillende dingen. Was het gekreun scherp en verrast? Dat kan pijn of ongemak zijn. Wordt het gekreun hoger en dichter bij elkaar? Ze kunnen bijna komen.

Houd er rekening mee dat verschillende mensen verschillende geluiden maken. Iets klinkt misschien als een slechte kreun, maar dat is gewoon de manier waarop die persoon plezier uitdrukt. Als je ooit in de war bent over een goede kreun of een slechte kreun, vraag dan even of wat je doet goed voelt. Je moet nooit iets blijven doen waar je partner niet van geniet. En dit is de beste keuze als het gaat om het ontcijferen van hun geluiden (of het ontbreken daarvan).

Communicatie is alles en hoe meer je vertrouwd raakt met je partner en hun gekreun, hoe beter je ze kunt plezieren.

Hoe laat ik mijn partner het verschil tussen mijn gekreun weten?

Nogmaals (ja we vallen ontzettend in herhaling want het is belangrijk), de sleutel is communicatie. Zeg niet zomaar 'au' als iets niet goed voelt. Zeg tegen je partner dat hij iets anders moet doen. Bijvoorbeeld: 'Schat, kun je iets meer deze kant op bewegen?' of 'Kun je een beetje langzamer gaan? Ik vind het fijner langzamer.'" Wees niet bang om te vragen wat je wilt.

Bovendien is de eerste stap misschien wel gewoon aandacht schenken aan je eigen gekreun, en dat van je partner. Misschien denk je dat je duidelijk plezier uitstraalt, maar na te hebben geluisterd, zou je kunnen ontdekken dat je gekreun niet zo kant-en-klaar is. Luister de volgende keer dat je ermee aan de slag gaat naar wat je doet om te zien of het vertalen van elkaars geluiden een beetje makkelijker wordt.

Doet het volume van het gekreun er echt toe?

Kreun zo hard of zo zacht als je wilt. Als iemand onbeleefd tegen je is over hoe luidruchtig je bent, heb dan geen seks met ze. Er zijn genoeg mensen die het waarderen. Er is geen goede of verkeerde manier van kreunen of hoe je klinkt, mmkay?

En als je het volume van je gekreun wilt verhogen zonder het gevoel te hebben dat je auditie doet voor het plaatselijke theater, stellen we voor om met geluid naar je adem aan te passen. Laat in wezen elke ademhaling een beetje meer geluid begeleiden totdat het natuurlijk aanvoelt om meer en meer geluid te maken met een verhoogd gevoel.

Maar nogmaals: je hoeft niet zo hard te kreunen dat je buren een ruisonderdrukkende koptelefoon nodig hebben als dat niet jouw ding is.

Wat als ik niet van kreunen houd of me niet op mijn gemak voel kreunen tijdens seks?

Het is simpel: doe het dan niet. Kreunen is geen vereiste voor goede seks, dus als je het niet voelt, sla het dan over. Als je partner echter een kreuner is en je geen fan bent of het je afstoot, is het een beetje ingewikkelder.

Als dit het geval is stellen we voor om wat muziek op te zetten of zelfs een zintuiglijk spel te overwegen waarbij je een koptelefoon draagt of je partner een gag ball gebruikt. Iemands mond bedekken kan erg heet zijn tijdens seks, dus als je kreunende partner het wel eens wilt te proberen, kan dit een van die sexy oplossingen zijn die voor iedereen werken.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published