Hier is jouw gids over erogene zones

Hier is jouw gids over erogene zones

Oftewel de meest sexy, meest gevoelige delen van je lichaam.

Ken je dat gevoel wanneer iemand je onderarm streelt of je nek kust en je onwillekeurig huivert of die tintelende rillingen over je hele lichaam krijgt? Dat veelbetekenende skingasme-gevoel is waarschijnlijk te danken aan het feit dat een van je erogene zones net ~aangeraakt~ werd. Erogene zones zijn in feite de belangrijkste opwindingsknoppen van je lichaam. Het zijn de delen van je lichaam die overgevoelig zijn voor aanraking en waardoor je je opgewonden voelt wanneer ze worden gestimuleerd.

Hoewel zeker, je gedachten zou onmiddellijk naar de geslachtsdelen kunnen gaan, maar het blijkt dat er veel meer erogene zones zijn dan alleen die tussen je benen. In feite kan elk deel van het lichaam een erogene zone zijn. Maar wat nu goed voelt (of je een goed gevoel gaf op de middelbare school) is misschien niet altijd je favoriete plek. Wanneer je lichaam verandert en je andere ervaringen hebt, kun je ook nieuwe erogene zones ontdekken. Dit komt omdat de hersenen je erogene zones in kaart brengen en ze organiseren als gebieden die verband houden met plezier, wat betekent dat als jij verandert, ook de plezierkaart van je hersenen verandert.

Daarom stellen we voor om door te gaan met onderzoeken - zelfs nadat je een aantal feelgood-gebieden hebt gevonden - omdat je misschien nieuwe plezierplekken ontdekt waarvan je niet wist dat ze bestonden. En als je bedenkt hoe geweldig deze plekken aanvoelen als ze worden gestimuleerd, is het zoeken ernaar de helft van het plezier. Niet alleen dat, maar het leren over de meest populaire erogene zones is als een geheim wapen voor opwinding. Hoe meer plaatsen die plezier bieden = hoe meer plezier je kunt ontvangen = hoe meer genot je zult hebben. Zo simpel is het!

 

Wat zijn de meest voorkomende erogene zones?

Aangezien niet alle lichamen hetzelfde zijn, is er geen vaste erogene zonekaart voor iedereen. Sorry, maar dit is niet iets voor iedereen. Wat voor persoon A werkt, werkt misschien niet voor persoon B, daarom is communicatie van vitaal belang.

Buiten dat, is het leren van je eigen erogene zones best geweldig. Het kennen van je erogene zones en wat je opwindt, is als het hebben van een superkracht in de slaapkamer, omdat je je partner kunt begeleiden, zodat zij zich een superheld voelen.

Hieronder schetsen we 32 van de meest voorkomende erogene zones voor mensen met vagina's en penissen. Houd er tijdens het lezen rekening mee dat sommige hiervan misschien niet op jou van toepassing zijn, sommige misschien niets voor je doen, en sommige kunnen je laten spinnen als een kitten zodra ze worden geaaid. Mauw.

 

1.    De binnenkant van de dijen

Het is als de snelweg naar je geslachtsdelen, en voor de meeste mensen zijn de binnen-benen die onder de dijplooi liggen ultragevoelig voor aanraking. Probeer het vlezige gebied te strelen, te zoenen of te bijten als onderdeel van het voorspel om je partner te laten kreunen.

 

2.    De dijplooi

Over de dijplooi gesproken, dit is een andere plek vol feel-good zenuwuiteinden. Er wordt niet vaak aandacht besteed aan het kleine gebied waar de benen de romp/de schaamstreek raken, dus als je de focus erop legt met je vingers, lippen of zelfs een sensatiespeeltje zoals een veer, zal het waarschijnlijk vonken vliegen. Probeer dit op te nemen in je volgende orale sessie om je partner echt te zien kronkelen.

 

3.    De pols

Weet je nog hoe het lowkey voelde alsof je huid in brand stond als tiener, de eerste keer dat iemand je pols streelde met hun duim tijdens een film? De ogenschijnlijk onschuldige pols herbergt een delicate, gevoelige huid die je nog steeds die feel-good tintelingen kan geven, zelfs nadat je voorbij het stadium van het vasthouden van de hand bent gegaan. Probeer zachte bewegingen of gebruik wat getextureerd bondagespeelgoed (met toestemming, ofc!) om die polsen een beetje liefde te tonen.

 

4.    De oren

Gevuld met sensorische receptoren, zijn de oren Erogene Zones 101. Probeer de omtrek van de gehoorgang van je partner lichtjes met je vinger te volgen, direct erachter te kussen of kreun zachtjes in hun oor.

 

5.    De oorlellen

Als je op zoek bent naar een plek om te knabbelen en te zuigen aan de sensationele oren, dan zijn de lellen wat je zoekt. Dit gebied heeft een dunnere huid, wat betekent dat je super zacht wilt beginnen om te zien hoeveel sensatie je partner lekker vindt. Maar als je groen licht krijgt, houden sommige mensen van een echt bijtgevoel, dus gebruik hier veel communicatie om erachter te komen wat het beste voelt voor hem/haar.

 

6.    De onderbuik

Het stukje huid onder je navel maar boven je schaamstreek zou waarschijnlijk de ‘Voorspelzone’ genoemd moeten worden omdat het zo verdomd verleidelijk aanvoelt. Geef dit gebied voldoende aandacht door te zoenen, likken, aaien of krabben (als je partner er zin in heeft) terwijl je de spanning in je spel opbouwt. Dit is ook de perfecte plek om met temperatuur te experimenteren, dus probeer een ijsblokje langs het gebied te slepen en vervolgens wat hete lucht over het natte pad te blazen.

 

7.    De rug

Er is een reden waarom rug massages zo populair zijn. Wrijven, aanraken, kneden en strelen over dit hele gebied is typisch een favoriet voor, nou ja, vrijwel iedereen. Dat gezegd hebbende, sommige mensen geven er de voorkeur aan de aandacht meer naar hun schouders te richten, terwijl anderen het prettig vinden op de gevoelige onderrug, net boven de bilplooi (waar sommige mensen die schattige kleine kuiltjes hebben). Krassen en sensatiespel (zoals met veren of jaderollers) zijn ook *chef's kiss* op de rug, dus experimenteer maar!

 

8.    De borsten

We hoeven je niet te vertellen dat veel mensen van borsten houden. Ze houden ervan om naar ze te kijken, ze vast te houden, in ze te knijpen, ze te kussen... je snapt het. Maar veel mensen vinden het leuk om aan de ontvangende kant te zijn, wat betekent dat het voelen van hun borsten en spelen met hun borsten echt verdomd goed voelt. Niet alleen zijn er veel zenuwuiteinden verweven in het vetweefsel, maar door de taboe-factor voelt (consensueel) gestreeld worden voor sommige mensen extra erotisch.

 

9.    De tepels

Hoewel de borsten over het algemeen erogene zones zijn, zijn het de tepels die de meeste aandacht krijgen. Dit komt omdat bijna iedereen een zekere mate van tepelgevoeligheid ervaart, van zeer licht tot extreem (die zelfs nog meer kan worden verhoogd tijdens delen van de menstruatiecyclus en zwangerschap). Veel communicatie is hier de sleutel, omdat sommige mensen genieten van intense stimulatie zoals bijten of tepelklemmen gebruiken, terwijl anderen gewoon de voorkeur geven aan zachte aanrakingen of kusjes.

 

10. De handen

Als je een fan bent van handjes vasthouden, weet je waarschijnlijk al hoe heerlijk kleine streken op de handpalm voelen. Je kunt eenvoudig knijpen, strelen of traceren op de hand van je partner, of hem of haar een massage geven.

 

11. De vingers

Denk niet dat we de vingers zijn vergeten als we het over handen hebben! Vingers zijn niet alleen geweldige hulpmiddelen om over het hele lichaam van jouw partner te traceren, maar wanneer ze worden gestimuleerd, kunnen vingers je zelfs dicht bij een climax brengen. Probeer je partner langzaam op je vinger te laten zuigen als het heet wordt - ze kunnen zelfs zachtjes op de tip bijten. Wees niet verbaasd als het lijkt alsof je geslachtsdelen tintelen als dit gebeurt. Deze handeling stuurt soortgelijke geslachtssignalen naar de hersenen, dus het voelt waarschijnlijk een beetje alsof je orale seks krijgt, zelfs als er nog geen stimulatie onder de gordel is.

 

12. De lippen

De lippen zitten vol met zenuwuiteinden die dicht bij het oppervlak liggen en zijn niet voor niets een van de meest klassieke erogene zones. Simpele kusjes kunnen je lichaam overspoelen met endorfines, dus er is geen reden om de kusjes/knuffelaar niet extra aandacht te geven. Probeer je tong of vinger langs de rand van de lippen van je partner te trekken, zachtjes te bijten en zelfs te zuigen om allerlei seksuele gevoelens op te wekken.

 

13. De hoofdhuid

Als je het ooit leuk vond om aan je haar te worden getrokken tijdens seks, of als je er gewoon altijd van houdt als iemand met je lokken speelt, weet je waarschijnlijk hoe sensuele aandacht van de hoofdhuid aanvoelt. Dit komt omdat het gebied duizenden zenuwuiteinden heeft die bij de lichtste aanraking kunnen ontbranden. Probeer wat licht te trekken, krabben, masseren of wrijven langs de hoofdhuid van je partner.

 

14. De kaaklijn

Tussen de feelgood-oren en de erotische lippen bevindt zich een erogene zone die gemakkelijk over het hoofd wordt gezien: de kaak. Dit gebied is een van de meer gevoelige plekken op het gezicht, en het is de perfecte kleine lijn om kusjes naar beneden te volgen terwijl je naar Makeout Station gaat. Je kunt ook proberen een beetje van het pad af te wijken - stoppen om een paar liefdesbeten in de nek te leggen - terwijl je de kaaklijn een welverdiende actie geeft.

 

15. De zijkanten van je romp

Net als bij de onderbuik, zijn de zijkanten van de romp - van onder de arm tot de heup - een van de vlezige gebieden die sommige mensen uit hun huid kunnen laten huiveren (op een hete manier) . Het enige dat nodig is, is een zachte streling met je vingertoppen - hoe lichter hoe beter - om die receptoren te activeren.

 

16. De achillespees

De voeten zijn een van de meest populaire fetisjen en gaan naar erogene zones dankzij hoe geweldig ze voelen als ze verwend worden. Hoewel je misschien niet had gedacht dat de pees die langs de achterkant van de enkel loopt - en het omliggende gebied - erotisch zou kunnen zijn, kunnen lichte aanrakingen een soortgelijk gevoel geven als de binnenkant van de pols. Als je al in het voetengebied bent, geef deze plek dan ook wat aandacht.

 

17. De onderkant van je voeten

Daan komen de lichaam rillingen! De onderkant van de voeten bevat drukpunten die je humeur kunnen verbeteren, je lichaam kunnen ontspannen en je opwinding op gang kunnen brengen. De vangst is natuurlijk dat de bogen ook een van de meest netelige plekken zijn, dus om deze erogene zone in te schakelen zonder je partner te laten giechelen, kronkelen en schoppen, moet je je concentreren op stevige, massage-achtige knepen.

 

18. Tussen de tenen

Terwijl je daar beneden je voeten magisch bewerkt, vergeet dan niet om wat aandacht te besteden aan de tenen. Met name de tere huid tussen de tenen. Dit is een van de minst aangeraakte delen van het lichaam en kan extreem sensueel zijn als het wordt gestimuleerd. Sommige mensen houden misschien van zachte knepen, terwijl anderen de voorkeur geven aan iets meer bijtends, dus werk samen met je partner om te vinden wat het beste voelt.

 

19. De binnenste knieën

Toegegeven, de plek achter je knie is misschien niet echt een gebied dat 'sexy' schreeuwt, maar het is eigenlijk een behoorlijk gevoelige plek die gemakkelijk te stimuleren is. Het mooie van de binnenste knieën is dat je ze nonchalant kunt aanraken, aaien en strelen op je partner in het openbaar zonder wenkbrauwen op te trekken. Beter nog, als je alleen bent, zijn er veel verschillende dingen die je kunt proberen met de brede ruimte, van knijpen tot likken tot bijten.

 

20. De schaamheuvel

De vlezige, harige laag vet die het schaambeen bedekt, krijgt misschien geen aandacht als onderdeel van je gebruikelijke seksuele repertoire, maar met veel zenuwuiteinden, feromoon-uitgevende klieren en de nabijheid van je geslachtsdelen, is het niet voor niets een hotspot. Probeer het gebied lichtjes te masseren met je vingers of een vibrerend speeltje, of laat een partner likken en blazen om je zintuigen te activeren. Sterling stelt voor om te experimenteren met verhoogde druk en met objecten zoals veren, ijsblokjes en warmte om de hele erogene zone wakker te maken.

 

En natuurlijk hebben we de voor de hand liggende plekjes zoals de clitoris en de anus, en nog meer minder voor de hand liggende plekjes, maar deze lijst zou te lang worden… Ga zelf op ontdekkingstocht en ontdek het zelf of samen met je partner en laat ons weten wat jouw favoriete erogene zone is .

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published