Hoe jij je libido omhoog-, en je groove terugkrijgt.

Hoe jij je libido omhoog-, en je groove terugkrijgt.

Zit je (seks)leven in een winterdip? Voel je je de laatste tijd een beetje (of veel) minder geil dan normaal? Je bent niet de enige. Sterker nog, je bent in serieus goed gezelschap. Een op de drie vrouwen zegt dat ze soms gewoon niet in de stemming zijn. Soms heeft dat gebrek aan libidineuze drang een aanwijsbare oorzaak (bijvoorbeeld familiedrama, recente ziekte of werkstress), maar andere keren is het iets dat gewoon gebeurt.

Natuurlijk heb je het recht om dingen gewoon af te wachten als je je zo voelt, maar dat hoeft niet, tenzij je dat wilt. Hier zullen we een paar beproefde tips bespreken om je libido een kickstart te geven en weer je gebruikelijke sexy zelf te worden.

 

Relatie schadebeperking

Natuurlijk, als je een relatie hebt, wil je een seksuele droge periode niet te lang laten aanslepen. Seks is een belangrijk onderdeel van hoe koppels verbonden blijven, maar het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen als het gaat om het aanpakken van een libidoprobleem. Begin met het volgende.

Praat erover

Een gesprek is altijd een goede plek om te beginnen als het gaat om iets dat van invloed kan zijn op je partner of relatie, inclusief een dieptepunt in de zin in seks. Praat gewoon met ze over wat er aan de hand is, zodat ze weten dat het niet om hen gaat. Als er iets is dat ze kunnen doen om je weer op het goede spoor te krijgen, laat het ze dan weten, maar het kan enorm helpen om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn.

Plan romantische avondjes uit

Als je al een tijdje bij iemand bent, spreekt het voor zich dat het leven vaak voorrang kan hebben op romantiek. Als dat de laatste tijd vaker wel dan niet het geval is, helpt het waarschijnlijk niet bij je zin in seks. Maak enkele plannen om het huis uit te gaan en ga binnenkort op een date met je geliefde. Het is misschien net wat je nodig hebt om te ontspannen en weer in de stemming te komen.

Probeer enkele nieuwe moves

De meeste stelletjes hebben een manier om na een tijdje gewoon terug te vallen op wat werkt, en een laag libido kan een teken zijn dat het tijd is om dingen te veranderen. Beschouw het als het perfecte excuus om buiten de gebaande paden te denken en een beetje ondeugender te worden dan normaal. Wissel op een avond om de beurt fantasieën uit of blader samen door je exemplaar van de Kama Sutra voor inspiratie. Probeer een rollenspel op maat of neem een van je favoriete seksspeeltjes mee naar de slaapkamer om samen mee te experimenteren. Wees zo creatief als je wilt! (Voor een leuk speeltje of spelletje bij je bij ons aan het juiste adres, kom langs in de winkel om de perfecte items in huis te halen.)

 

Seksuele zelfzorg

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voor jezelf zorgt als het gaat om het verhogen van je libido. De volgende suggesties zorgen ervoor dat je je binnen de kortste keren weer jezelf voelt, zowel in als buiten de slaapkamer.

Ga naar de sportschool

Lichaamsbeweging is het antwoord op veel potentiële lichamelijke problemen, en een lage zin in seks is daarop geen uitzondering. Regelmatige trainingen helpen ons op elk niveau in topconditie te blijven. Ze helpen endorfines vrij te maken en houden de hormoonspiegels gereguleerd. Bovendien bouwt lichaamsbeweging kracht, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen op - allemaal geweldige troeven om in je hoek te hebben als het gaat om je slaapkamerspel. Zorg ervoor dat je je trainingen ondersteunt met een gezond, uitgebalanceerd dieet voor de beste resultaten.

Ga op controle

Hormonale onevenwichtigheden, chronische aandoeningen en zelfs bepaalde medicijnen kunnen allemaal bijdragen aan mogelijke problemen met het vrouwelijk libido. Als de kans bestaat dat dit voor jou het geval is, kan het nooit kwaad om een afspraak te maken met je arts om dingen te bespreken en ervoor te zorgen dat jouw systeem in goede staat verkeert. De arts heeft misschien enig nuttig inzicht in hoe je weer op het goede spoor kunt komen of kan misschien enkele aanpassingen maken aan je lopende behandelplan.

Plan wat solo-tijd

Masturberen lijkt misschien contraproductief als je al vaak genoeg moeite hebt om in de stemming te komen, maar het tegendeel is waar. Hoe meer orgasmes je hebt, hoe meer je wilt hebben, vooral als je lichaam eraan gewend raakt om die release weer regelmatig te hebben. Bovendien is er veel minder druk en faalangst om je zorgen over te maken als je alleen bent met je trouwe vibrator. Overweeg om te investeren in een paar nieuwe goodies voor je persoonlijke speelgoedkist om het voor jezelf nog leuker te maken.

 

Aan het eind van de dag overkomen seksuele droge periodes en libido-problemen de besten van ons van tijd tot tijd, maar we hoeven ons niet toe te geven of onze relaties te laten beïnvloeden. Doe wat je kunt om de zaken weer op de rails te krijgen, maar zorg er ook voor dat je geduld hebt met jezelf. Voor je het weet ben je weer waar je wilt zijn.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published