Wat is sensatiespel en hoe kan ik het uit proberen?

Wat is sensatiespel en hoe kan ik het uit proberen?

Sensatiespel is een brede term die pijn, plezier en het activeren van onze meerdere zintuigen omvat, door ze te versterken of te beperken. Denk aan impactspel (zoals spanking), temperatuurspel en plagen door middel van verschillende niveaus van fysieke stimulatie.

Je overgeven aan sensatiespel is een uitstekende manier om onze definitie van 'seks' uit te breiden en te experimenteren en te verkennen waartoe ons lichaam in staat is. Dat wil niet zeggen dat sensatiespel altijd tot seksuele stimulatie leidt - het is helemaal aan jou of dat wel of niet het geval is.

De kans is groot dat je al bezig bent geweest met wat we 'sensatiespel' noemen, dat wil zeggen, elke vorm van het (samen) verkennen van je zintuigen - aanraking, geur, geluid, zicht, smaak. Dat kan zijn door één zintuig te verwijderen om andere te versterken of door speeltjes en voorwerpen te gebruiken om met plezier en pijn te spelen.

Door deze verschillende sensaties met opzet te onderzoeken, kan je meer opgewonden raken en nieuwe manieren bieden om contact te maken met je partners. En als je moeite hebt om uit je hoofd te komen tijdens seks, is het verkennen van andere sensaties een geweldige manier om meer aanwezig te zijn in je lichaam tijdens intimiteit.

Onthoud dat wanneer je speelt met machtsdynamiek, seks of BDSM, het belangrijk is om open en eerlijke communicatie te oefenen. Bedenk een stopwoord en voer een gesprek over hoe je weet of je het naar je zin hebt of niet, praat bijvoorbeeld over de dingen die je gaat zeggen of doen als je het naar je zin hebt of wilt dat er iets stopt. Voortdurende actieve toestemming is cruciaal en ga er nooit vanuit dat je partner openstaat om iets te proberen zonder dit eerst te bespreken.

Met dat in gedachten, hier zijn enkele ideeën voor hoe je sensaties met je partners kunt verkennen.

 

Wax play

Wax play is het druppelen van hete wax rechtstreeks op je huid. Met gekleurde wax kun je het lichaam van je partner versieren met mooie patronen en de hitte van de wax kan zowel pijnlijk als sensueel aanvoelen.

Hoe dichter je de kaars bij de huid houdt, hoe heter de wax zal zijn en hoe intenser de pijn zal zijn, en verschillende delen van het lichaam zullen gevoeliger aanvoelen dan andere.

Je moet kaarsen gebruiken die speciaal voor dit soort avonturen zijn ontworpen, omdat ze op een lagere temperatuur branden dan gewone kaarsen voor huishoudelijk gebruik en veiliger zijn.

Wax spel gaat goed samen met terughoudendheid en zintuiglijke deprivatie, een simpel blinddoek kan wonderen doen om anticipatie en angst te versterken, als je daar zin in hebt.

 

Impact play

Van spanking tot zweepslagen, impact play is het herhaaldelijk slaan van iemand met je lichaamsdelen (zoals je handen) of BDSM-accessoires voor pijn en plezier. Fysieke en psychologische elementen komen samen om de opwinding te stimuleren en er zijn veel verschillende gevoelens en dynamieken die je kunt verkennen, zoals: angst, onderwerping, lof en beloningen, plagen of vernedering.

Zoals bij elke kinky activiteit, hoeft impactspel niet te gaan over het tot het uiterste drijven van je lichaam, maar over het vinden van een goede plek die je prikkelt, plaagt en opwindt.

De veiligste plekken om te slaan zijn grote, vlezige zones zoals de billen en dijen. Over het algemeen moet je vermijden ergens te slaan dat je inwendige organen zou kunnen verwonden, zoals maag of onderrug. Als je gaat spelen met impact en pijn, dan is het belangrijk om jezelf te informeren over de mogelijke risico's, dus we raden aan om je in te lezen over veilige zones voor impact play voordat je harder gaat spelen met dit soort spel.

 

Smaak

Afgezien van de voor de hand liggende manieren waarop we onze smaakpapillen verwennen, is smaak een vaak over het hoofd gezien zintuig tijdens seks. Velen van ons vinden het leuk om de lichamen van onze partners te proeven door hun meest intieme delen te kussen en te likken, maar je kunt verder experimenteren door extra smaken in de slaapkamer te brengen.

Je kunt voedsel introduceren, zoals aardbeien en slagroom, gearomatiseerde glijmiddelen of bodypaint met chocolade. Probeer op elkaar te schilderen met speciale chocolade bodypaint, neem de tijd om je partner te plagen met het penseel en lik, zuig en knabbel aan de huid om het weer schoon te maken.

 

Sensorische deprivatie

Het verwijderen van een zintuig verhoogt de andere, iets wat vooral opwindend is in combinatie met andere soorten sensatiespel, of het nu gaat om plezier of pijn.

Door het gezichtsvermogen van je partner weg te nemen, krijgen ze ook toestemming om in hun lichamelijke gewaarwordingen te leunen en zich uitsluitend te concentreren op ontvangen. Voor mensen die moeite hebben om in het moment te zijn tijdens seks is een blinddoek een uitnodiging om al hun zorgen buiten de deur te laten en gewoon te genieten van de onverdeelde aandacht van hun partner.

 

Wartenberg-wielen

Deze stekelige wielen kunnen worden gebruikt om te kietelen of te martelen, afhankelijk van je intenties. Pinwheels waren oorspronkelijk ontworpen als een medisch hulpmiddel om zenuwreacties te testen wanneer ze over iemands huid werden gerold, maar de tool werd een gemeenschappelijk stuk BDSM-apparatuur en maakte een thuis in veel veeleisende kinksters-kits. Zachte druk kietelt terwijl hardere druk ervoor zorgt dat je de vele spikes veel intenser voelt.

Experimenteer met delen van het lichaam die normaal gesproken over het hoofd worden gezien, zoals de schenen, de binnenkant van de armen of de voetzolen. Misschien ontdek je wel een nieuwe erogene hotspot.

 

De wereld van sensatiespel is veelomvattend, de enige beperking is je verbeelding. Hoewel een paar goede accessoires je verkenning kunnen helpen, hoef je niet te investeren in duur speelgoed of gereedschap om je zintuigen te verwennen. Zoals bij elke vorm van seksuele verkenning, kan het wat vallen en opstaan kosten om te vinden wat voor jou werkt, maar als je dit soort spel met een open geest en een onderzoekende houding benadert, zul je er zeker veel plezier aan beleven. Kom langs in onze winkels om te shoppen voor jouw sensatiespel en voor extra advies bij het maken van je keuzes.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published