Eerste trio? Hier zijn 6 belangrijke tips!

Eerste trio? Hier zijn 6 belangrijke tips!

Er is veel mysterie rond trio's. Je denkt dat je weet hoe ze zullen zijn of hoe je over ze denkt, maar je kunt het niet helemaal weten tenzij je het echt gedaan hebt. Hoewel ze een populaire fantasie zijn, kunnen trio's verwarrend zijn om in het echte leven te navigeren. Als jij of je partner geïnteresseerd zijn in het idee van een trio, neem dan de tijd om te beslissen of dit de juiste beslissing is voor jou en je relatie.

En als je besloten hebt dat je interesse hebt in een trio heb je misschien nog veel vragen. Misschien heb je geen idee waar je de juiste persoon kunt vinden? Of weet je gewoon niet hoe je er een leuke ervaring van kunt maken? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige met deze vragen! Daarom hebben we 6 belangrijke tips op een rij gezet om van je eerste trio een droom te maken.

Wat is een trio?

Een trio, ook bekend als een trio of een ménage à trois, is elke seksuele activiteit waarbij drie instemmende volwassenen betrokken zijn en elkaar plezieren. Bij deze vorm van groepsseks kunnen deelnemers van elk geslacht betrokken zijn. In sommige gevallen zijn alle drie de individuen single. Andere keren houden trio's in dat een paar een derde partij toevoegt aan hun seksleven.

1. Open communicatie

Deze lijkt me heel logisch, toch? Ja, maar voor veel stellen is het een uitdaging, vooral als het om seks gaat. Voordat je een triootje aangaat, is het belangrijk dat je zo open mogelijk over alles kunt praten. Dit is de enige manier om meer te weten te komen over elkaars behoeften, verlangens en mogelijke zorgen.

Transparant zijn is cruciaal voor iedereen die bij een trio betrokken is. Wanneer jij en je partner op zoek zijn naar een geschikte derde kandidaat, moeten zij open en respectvol zijn. Zo niet, dan zullen ze voor je het weet een of meer grenzen overschrijden en is je avontuur verpest. Daarom staat goede communicatie voorop. Voor, tijdens en na het hebben van het trio!

2. Wat is voor jullie de ‘perfecte match’?

Met wat voor soort persoon zou je een trio willen hebben? De eerste stap bij het vinden van een geschikte persoon is weten wat je wilt. Pak pen en papier bij elkaar en maak een lijst van alles wat je zoekt in je toekomstige trio-partner. 

Voorbeelden van vereisten waaraan uw trio-partner zou kunnen voldoen:

 • Aantrekkelijk - iemand tot wie we ons allebei seksueel aangetrokken voelen
 • Liefdevol en respectvol
 • Zelfverzekerd, open en eerlijk
 • Iemand die onze relatie respecteert

Schrijf al je voorkeuren op en vergelijk je lijst met die van je partner. Het is niet veel werk en je weet meteen wat je belangrijk vindt. Dit maakt het een stuk makkelijker om de juiste persoon voor je trio te vinden.

3. Wat mag en wat niet?

Als je eenmaal de juiste partner hebt gevonden, betekent dit niet dat je meteen kunt beginnen met het plannen van je trio-date. Zorg dat je vooraf duidelijke afspraken hebt gemaakt over wat je wel en niet kunt doen tijdens je sessie. Jullie hadden alle drie je grenzen duidelijk moeten maken, zowel seksueel als emotioneel. Als je dit eenmaal duidelijk hebt vastgesteld, voelt iedereen zich een stuk veiliger.

Hier zijn enkele voorbeelden van grenzen en overeenkomsten:

 • Ik voel me niet op mijn gemak bij anale stimulatie. Mijn vagina is wel oké om te stimuleren.
 • Ik heb liever geen penetratie de eerste keer dat we met z'n drieën samenkomen. Ik voel me wel op mijn gemak bij orale seks.
 • Mijn persoonlijke grens is dat je elkaar niet kust tenzij ik toestemming geef tijdens het trio.
 • Als het voor mij niet goed voelt, wil ik op elk moment kunnen stoppen. Dit verzoek moet door iedereen worden geaccepteerd.

4. Wees creatief

Maar waar vind je de perfecte persoon voor je trio? Er zijn zoveel verschillende manieren om iemand te vinden - dus het is meer een kwestie van waar te beginnen. De eerste stap is dat jullie allebei precies weten hoe de persoon moet zijn (zie stap 2). 

Als je eenmaal een geschikte persoon hebt gevonden, is het belangrijk dat beide partners bij het eerste gesprek betrokken zijn. Misschien ontmoet een van jullie de persoon eerst, op een feestje of op social media. Maar bij het bespreken van de mogelijkheid van een trio moeten jullie allebei aanwezig zijn. Zo voorkom je dat iemand zich buitengesloten voelt en weet je zeker dat alles duidelijk en transparant wordt gecommuniceerd.

Voorbeelden van plekken waar je een geschikte persoon kunt vinden:

 • Tinder en andere dating-apps
 • Feestjes
 • De sportschool
 • Bewuste gemeenschappen, vooral tantrische groepen of workshops
 • Vrienden of vrienden van vrienden

5. Bescherming:

Het gebruik van een condoom is essentieel in een trio. Ook als je seksspeeltjes verwisselt, is een condoom noodzakelijk. Een soa kan gemakkelijk worden opgelopen. Een andere mogelijkheid is om met z'n drieën vooraf een soa-test te doen, om eventuele risico's uit te sluiten.

6. Veel plezier!

Je hebt een partner gevonden en alle bovenstaande tips opgevolgd. Nu is het tijd om je over te geven aan het moment ... ook al weet je nooit precies hoe het zal gaan. Misschien zal het tegenvallen en een eenmalig experiment blijven, of misschien wel je beste ervaring ooit! Immers, als je het niet probeert, weet je het ook niet. Het maakt allemaal deel uit van je eigen seksuele reis!

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published