De magie van het vrouwelijk orgasme: vijf redenen waarom je prioriteit zou moeten geven aan regelmatige orgasmen

De magie van het vrouwelijk orgasme: vijf redenen waarom je prioriteit zou moeten geven aan regelmatige orgasmen

Heb je er ooit over nagedacht: waarom voelen orgasmes zo goed? 

De vraag is vrij eenvoudig; het antwoord is echter een beetje lastiger. Of je er nu met een partner komt of met behulp van een seksspeeltje, we weten allemaal dat sommige orgasmes gewoon next level zijn. Maar waarom?

Volgens de statistieken hebben vrouwen tijdens seks met een partner gemiddeld 14 minuten nodig om de Magic O te bereiken, vergeleken met gemiddeld 8 minuten tijdens masturbatie. Betekent dit dat er verschillende soorten orgasmes zijn? Het korte antwoord - natuurlijk!

Wanneer we seks hebben, stuurt wat we fysiek ervaren informatie via onze zenuwen naar onze hersenen, die op hun beurt reageren door hormonen aan te maken die ons plezier vergroten. Als gevolg hiervan werd de term "post-orgasme gloed" bedacht om de euforische sensatie te beschrijven die je voelt na geweldige seks.

 

JA! JA! JA!

Maar eerst, wat is precies een orgasme?

Wanneer een vrouw opgewonden is, stroomt het bloed naar de clitoris, vagina en tepels, wat een seksuele flush van het hele lichaam veroorzaakt, terwijl de hartslag en bloeddruk stijgen. Dit creëert een warm gevoel dat over het algemeen vanuit het bekken naar voren komt en zich door het hele lichaam uitstrekt.

Leuk weetje: op het moment van een orgasme worden bepaalde delen van je hersenen die emoties beheersen uitgeschakeld. Het gebied dat angst verwerkt, wordt gedeactiveerd en ook je 'waakzaamheid voor gevaar'-schakelaar gaat even uit.

Orgasmes kunnen variëren in intensiteit, verschillen per standje en voelen voor iedereen anders aan. Het vrouwelijk orgasme is niet alleen een emotionele en psychologische reactie, maar ook een fysiologische. In wezen zijn orgasmes een lichamelijk fenomeen dat van persoon tot persoon verschilt.

Merk je een verschil in de intensiteit van je orgasmes van maand tot maand? Dat is ook normaal! Het kan veranderen afhankelijk van verschillende dingen, zoals je band met je partner, seksuele opwinding, enzovoort. Heb je onlangs geleerd om over een fetisj te praten en ben je geïnteresseerd in bondage, pegging of porno kijken? 

Het is mogelijk dat deze factoren de intensiteit van je orgasmes kunnen beïnvloeden. Ook kan het opnieuw leren hoe je intiem kunt zijn met je geliefde de ervaring intenser en specialer maken.

 

Soorten orgasme

De twee meest voorkomende vormen van orgasme zijn clitoris en vaginaal.

Veel vrouwelijke orgasmes worden veroorzaakt door stimulatie van de clitoris - dit is het meest voorkomende type orgasme bij vrouwen. Er is nu ook bewijs gevonden dat deze twee hoofdtypen orgasmen (ter info, we maken geen grapje, er zijn andere soorten orgasmen, zoals coregasms!) afzonderlijke fenomenen zijn.

Sommige deskundigen zijn ook van mening dat de voorwand van de vagina intrinsiek verband houdt met de clitoris, waardoor het moeilijk is om de vagina te stimuleren zonder tegelijkertijd de clitoris te activeren. Hersenscans van masturberende vrouwen laten zien dat verschillende orgasmes verschillende sensorische cortexen in de hersenen stimuleren.

Dit zou kunnen verklaren waarom vrouwen met ruggenmergletsels (die de communicatie tussen de clitoris en de hersenen verstoren) nog steeds orgasmen kunnen krijgen als ze vaginaal worden gestimuleerd.

Vrouwen die regelmatig een orgasme hebben, hebben doorgaans een lagere hartslag in rust en zijn minder geneigd om onaangepaste psychologische copingmethoden te gebruiken dan vrouwen die dat niet doen; terwijl het stimuleren van de ongrijpbare g-spot (via vaginale in plaats van clitorale stimulatie) de pijngrens van een vrouw verhoogt.

Ook is het zo dat een vrouw haar eigen lichaam moet begrijpen, maar een orgasme niet als een race moet beschouwen. Het vaginale orgasme als een must, als een plicht zien, is de meest effectieve manier om het geluk van seks te verliezen!

Leuk weetje: Ongeveer 70% van de vrouwen heeft een orgasme gefaked. Er zijn echter verschillende trefzekere manieren waarop je partner kan zien of het echt is. Deze omvatten terugtrekking van de clitoriskap kort voor het orgasme, een hartkloppingen, verwijde pupillen en spasmen in de vaginale spieren.

 

Kom zoals je bent, eh, zoals je kunt...

Je hersenen produceren oxytocine tijdens een orgasme. Dit is een 'feelgood'-hormoon dat betrokken is bij sociale binding, wat gedeeltelijk verklaart waarom orgasmen zo fantastisch kunnen aanvoelen en je dichter bij de persoon brengen met wie je ze had. 

En, omdat orgasmen zo bevredigend zijn, gebruiken sommige mensen seks of masturbatie om chronische stresssymptomen te verlichten. Omdat oxytocine ontspanning bevordert, kan een climax het gemakkelijker maken om tot rust te komen na een lange, stressvolle dag.

Volgens onderzoek beïnvloedt ritmische stimulatie je hersenactiviteit tijdens een climax, wat verklaart waarom orgasmen zo verdomd goed kunnen voelen! Zonder al te technisch te worden, concentreert seksuele stimulatie onze neuronen in feite tot het punt dat we in een trance-achtige staat komen. Deze meditatieve staat stelt ons in staat om ons volledig te concentreren op de plezierige sensatie.

Dat brengt de betekenis van een mind-blowing orgasme naar een heel nieuw niveau!

Er is zelfs een model dat aantoont hoe ritmische seksuele activiteit hersenritmes beïnvloedt. Het stimuleren van bepaalde zenuwen op een specifieke manier en in een bepaald tempo, in een continue beweging, drijft onze neuronen aan om zich op de activiteit te concentreren en hun activiteit ermee te synchroniseren. Dus, effectief, onze neuronen doen mee aan het plezier. Naarmate de stimulatie voortduurt, breidt deze synchronisatie zich uit door de hersenen, waardoor deze zich uitsluitend kan concentreren op de ervaring die het lichaam voelt.

Maar hoewel al deze wetenschappelijke dingen super interessant en geweldig zijn, laten we eens kijken naar de echte reden waarom je bent blijven lezen:

 

Vijf fantastische redenen waarom je prioriteit zou moeten geven aan regelmatige orgasmes:

1.    Je voelt je ontspannen

Zoals iedereen die ooit sprakeloos is geworden na een wereldschokkend orgasme zal bevestigen, hebben ze behoorlijk sterke kalmerende eigenschappen. Dat komt omdat een climax de prolactinespiegels verhoogt, een krachtig ontspannend hormoon dat, in combinatie met de endorfines, slaperigheid kan veroorzaken.

 

2.    Orgasmes kunnen je mentale gezondheid een boost geven.

Tijdens seksuele stimulatie en orgasme produceren en geven de hersenen moleculen af die neurotransmitters en neuropeptiden worden genoemd. Deze stoffen zijn gunstig voor je algemeen lichamelijk en geestelijk welzijn. Volgens onderzoekers kunnen deze chemicaliën helpen bij het verlichten van stress, het verbeteren van de slaap, het versterken van de immuniteit en het verbeteren van de stemming (klinkt goed toch!).

 

3.    Orgasmes kunnen een gezond lichaamsbeeld bevorderen.

Heb je er ooit over nagedacht hoe het lichaamsbeeld in verband kan worden gebracht met seksuele gezondheid? Nou, het blijkt dat deze twee concepten veel meer met elkaar verweven zijn dan we misschien denken. Ons lichaamsbeeld kan een grote invloed hebben op onze geestelijke gezondheid, die op zijn beurt ons gedrag ten opzichte van onszelf en anderen beïnvloedt. Een positief zelfbeeld en zelfliefde kan worden bevorderd door meer bevredigende orgasmen, die je seksuele functioneren en seks in het algemeen kunnen verbeteren.

 

4.    Orgasmes zijn geweldig voor je huid

Omdat orgasmen oxytocine (een hormoon dat genot communiceert) verhogen en cortisol (een hormoon dat stress signaleert) verminderen, heb je minder kans om uit te breken of huiduitslag te krijgen als je regelmatig orgasmes hebt. De Big O heeft ook enkele onmiddellijke voordelen voor de huid. Orgasmes produceren een stralende blos op het gezicht door de bloed- en zuurstoftoevoer ernaar te stimuleren. Je merkt misschien zelfs dat je verhoogde zuurstofopname de vorming van collageen stimuleert - zeg hallo tegen collageen en vaarwel tegen fijne lijntjes en rimpels!

 

5.    Orgasmes houden de dingen daar beneden gezond

Eindelijk, als je een orgasme hebt, stromen bloed en voedingsstoffen naar je vagina, wat helpt om de dingen daarbeneden in goede staat te houden. Er is ook gemeld dat vrouwen die eenmaal per week een orgasme hebben, meer kans hebben op regelmatige menstruatiecycli die 26 tot 33 dagen duren dan vrouwen die minder of meer onregelmatige seks hebben.

Gezonde vagina = gelukkige vagina!

Conclusie ... maak van plezier een prioriteit!

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published