De 10 meest voorkomende fetisjen

De 10 meest voorkomende fetisjen

 

We kennen ze allemaal of hebben ze: seksuele fantasieën. Van buitenseks tot gouden douches, fantasieën zijn er in alle soorten en maten. Maar wanneer is je fantasie een fetisj en welke soorten fetisjen zijn er? Vandaag zetten we 10 verschillende fetisjen voor je op een rij...

 

1. BDSM

Nummer één is BDSM. Hoewel dit een bepaald soort seks is, kan het zeker als een fetisj worden beschouwd. BDSM staat voor Bondage & Discipline, Domination & Submission en Sadism Masochism. BDSM-spel vindt plaats tussen twee partners: de Dominant (dom) en de onderdanige (sub). De Dom heeft de macht over de sub en bepaalt het verloop van de sessie. Vroeger werd deze vorm van seks vooral geassocieerd met donkere kelders en vrijwillig ‘misbruik’. Gelukkig is daar mede dankzij de boeken- en filmreeks 50 Shades of Grey verandering in gekomen. Lijkt jou dit wat? Probeer dit eens!

 

2. Voetfetish

Er zijn veel meer voetfetisjisten dan mensen denken. Denk erover na; je kent waarschijnlijk iemand die een vorm van voetfetisjisme heeft. Het is de meest voorkomende fetisj die niet direct gerelateerd is aan seks. Mensen met deze fetisj houden gewoon van voeten en alles wat ermee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan sokken, schoenen, kousen, etc. Een voetfetisj kan zich ontwikkelen doordat de voeten  en genitaliën verbonden zijn met delen van de somatosensibele schors in het brein die naast elkaar liggen. Sigmund Freud dacht dat het komt doordat voeten en een penis op elkaar lijken… Ja, je bent het misschien niet helemaal eens met deze vergelijking, maar het is waar dat mensen met een voetfetisj graag aan iemands voeten of tenen likken en zuigen. En wat willen mensen nog meer likken en zuigen? Precies.

 

3. Rollenspel

Ja, dit is ook een fetisj. Alleen omdat je het hebt geprobeerd, wil nog niet zeggen dat je deze fetisj hebt, maar als je veel opwinding ervaart tijdens het rollenspel, heb je misschien een rollenspelfetisj. Bij seksueel rollenspel spelen twee of meer mensen verschillende rollen in een seksueel scenario. Rollenspel kan elke vorm van seksuele fantasie aannemen. Je kunt bijvoorbeeld verpleegster en patiënt, politieagent en schurk, of leraar en ondeugende student spelen met je partner. Meestal draag je ook kleding of accessoires die bij je rol passen, dus de verpleegster draagt een verpleegstersuniform en de politieagent een politie-uniform.

 

4. Rubber, leer en latex

Deze fetisj heeft betrekking op mensen die seksueel plezier beleven aan het dragen van kleding gemaakt van rubber, leer of latex. Ze vinden het ook heel spannend om hun partner kleding te zien dragen die van deze materialen is gemaakt. Deze fetisj kan variëren van het dragen van een strakke catsuit tot een leren gasmasker.

 

5. Voyeurisme en exhibitionisme

In onderzoeken is aangetoond dat één op de drie mensen graag naar seks kijkt. Deze mensen worden meestal opgewonden als ze zien dat mensen zich aankleden, in bad gaan of seks hebben. De meeste voyeurs zijn mannen die online porno kijken. Exhibitionisme is wanneer je het leuk vindt om op een seksuele manier bekeken te worden, bijvoorbeeld op een naaktstrand. Er zijn zelfs bepaalde nachtclubs waar je seks kunt hebben in een kamer terwijl je door kijkgaatjes wordt bekeken door andere mensen. Behoorlijk heet, toch?

 

6. Spanking

Spanking (slaan) wordt beschouwd als een van de meest seksuele fetisjen. Waarom houden zoveel mensen van slaan? Omdat het heel toegankelijk is. Iedereen heeft wel eens een erotisch pak slaag op de billen van hun partner meegemaakt. Het is een vrij eenvoudige vorm om wat plezierige pijn aan je seksleven toe te voegen. En wanneer de billen met bepaalde druk en kracht worden geslagen, kunnen de trillingen een opwindend gevoel in de geslachtsdelen creëren. Toch kan spanking ook deel uitmaken van BDSM waar het vernederend is voor de ene partner (die wordt afgedroogd) en de andere (die de spankingen geeft) een gevoel van macht geeft. Je kunt met je handen slaan, maar velen gebruiken ook een speciale zweep.

 

7. Het dragen van de kleding van het andere geslacht

Een veel voorkomende fetisj houdt in dat je de kleding van het andere geslacht draagt; dus mannen die dameskleding en accessoires dragen en vice versa. Het zijn vooral mannen die geïnteresseerd zijn in deze fetisj, maar er zijn ook genoeg vrouwen die het dragen van herenkleding erg erotisch en sensueel vinden. Neem hier een kijkje als je opzoek bent naar mooie lingerie mannen!

 

8. Plassen en seks

Golden showers of urofilie genoemd, is een fetisj die vaker voorkomt dan je in eerste instantie zou denken. Bij deze fetisj plast een persoon op zijn partner tijdens het voorspel of seks. Sommige mensen noemen dit gewoon plasseks. Mensen die dit soort seks beoefenen, worden opgewonden door het zien, ruiken, voelen of proeven van urine. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervan genieten: het warme, natte gevoel van urine voelt goed aan op het lichaam, de smaak van plas is opwindend of het taboe eromheen maakt het spannend.

 

9. Swingen en groepsseks

Swingen betekent dat een (getrouwd) stel seks heeft met een ander stel. Dit gebeurt altijd met volledige instemming van alle betrokkenen. Meestal gaat de vrouw van het ene stel naar bed met de man van het andere stel en vice versa. Dus in feite ben je gewoon bezig met een partnerruil. Koppels die aan swingen doen, worden swingers genoemd. Deze fetisj kan de relatie positief of negatief beïnvloeden: er kan jaloezie ontstaan, partners vertrouwen elkaar minder en het is mogelijk dat deelnemers gevoelens ontwikkelen voor hun swingpartner. Toch kan deze vorm van partneruitwisseling ook een relatie nieuw leven inblazen. Groepsseks spreekt voor zich denken we…!

 

10.            Volwassen baby's

Last but not least, volwassen baby's, is een extreem populaire fetisj. Deze volwassen baby's - ook wel luiervolwassenen genoemd - zijn volwassen mensen die zich graag als baby's gedragen. Het kunnen zowel mannen als vrouwen zijn, maar het zijn meestal mannen die zich meer aangetrokken voelen tot deze fetisj. Ze vinden het heerlijk om luiers te dragen, de fles te krijgen en soms zelfs babykleertjes. Volwassen baby's vinden het fijn als een volwassene hen vertelt wat ze wel en niet kunnen doen en voor ze zorgt. Sommige volwassen baby's zijn op zoek naar de aandacht die ze misten toen ze jonger waren.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published