Een gids voor Edging: voordelen, technieken en meer

Een gids voor Edging: voordelen, technieken en meer

Kom je snel klaar en wil je meer controle over je orgasmes? Of denk je dat het tijd is voor intensere climaxen? Dan kan edgen je helpen. Edging is een vorm van orgasmecontrole die erg nuttig kan zijn.

Edging biedt je de mogelijkheid om je seksuele genot te verkennen en te komen wanneer het goed voor je voelt. Een orgasme is slechts een deel van hoe je lichaam plezier beleeft; de momenten voordat het komt kan net zo plezierig zijn, en edging is een manier om te verlengen hoe lang die heerlijke opbouw duurt. Begrijpen wat edgen is en hoe je het voor jezelf kunt doen, opent een heel nieuw deel van je seksuele ervaring. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over deze techniek.

 

Wat is edging?

Edging betekent "de grens opzoeken", vandaar de naam. Bij edgen draait alles om het ontdekken van je lichaam en je orgasme. Je leert hoe ver je kunt gaan, waar je point of no return (PNR) ligt en wanneer je moet stoppen om een orgasme te voorkomen. Het betekent in feite dat je masturbeert zonder te komen. Zodra je de climax voelt opkomen, stop je met de stimulatie. Je kunt dit meerdere keren achter elkaar doen. Wanneer je jezelf toestaat een climax te bereiken, dan is deze climax extra bevredigend.

 

De voordelen van edging.

 • Je leert je lichaam beter kennen
 • Je leert je PNR kennen
 • Het is een methode om je partner beter te leren kennen
 • Je krijgt meer controle over je orgasmes
 • Het uiteindelijke orgasme is veel intenser

 

Hoe edging te beoefenen.

Over het algemeen is het voor vrouwen gemakkelijker om edgen te oefenen dan voor mannen. Tenzij je een vrouw bent die een seksspeeltje gebruikt – in dat geval kan het ook een hele uitdaging zijn. Wil je aan de slag met edging? Dan kun je het beste solo beginnen. Zo heb je volledige controle over de stimulatie en je orgasme.

 1. Zorg ervoor dat u minimaal een half uur niet gestoord kunt worden. Zorg ervoor dat je een privéruimte hebt waar je je zaken kunt doen, zoals een slaapkamer.
 2. Stimuleer jezelf totdat je opgewonden raakt. Je kunt hiervoor seks speeltjes of je handen gebruiken.
 3. Blijf jezelf (zachtjes) stimuleren. Je kunt doen wat je altijd doet, maar je kunt er ook voor kiezen om de meest gevoelige plekken niet aan te raken. Dit is de stap waarin jij je PNR leert kennen. Zodra je voelt dat je bijna klaarkomt, stop je met de stimulatie. Zoek altijd naar de grens, maar zorg ervoor dat je stopt voordat je erover gaat.
 4. Oefen dit een tijdje. Je hebt nu twee keuzes; je kunt stoppen zonder een climax te bereiken of je kunt een geweldig orgasme krijgen.

 

Verschillende edging technieken

 1. De start-stop-techniek.

Probeer de start-stop-methode door simpelweg te stoppen met aaien of stimuleren en dan na een paar seconden opnieuw te beginnen. In plaats van onmiddellijk toe te geven aan het verlangen van je lichaam naar een orgasme, plaagt dit het en verlengt het je tijd om te genieten. 

 1. De knijp-techniek (voor de penissen).

Afhankelijk van je gevoeligheidsniveau kan het langer dan een paar seconden duren om een orgasme uit te stellen. In dit geval stellen we naast de start-stop-methode de knijp-techniek voor. Dit houdt in "de stimulatie stoppen en ongeveer 30 seconden in de kop van de penis knijpen en dan door te gaan." Het kan enige oefening vergen om met succes zo lang te stoppen, dus overweeg om het op te bouwen tot 30 seconden als je aan het edgen went.

 1. Kegels (voor de vagina’s).

Deze vorm van edgen omvat Kegel-oefeningen en is ontworpen om je bekkenbodemspieren te versterken. Je stopt nog steeds vlak voordat je een orgasme bereikt, maar als je de stimulatie vertraagt of stopt, voer je Kegels uit.

 1. Gebruik een speeltje (voor de vagina’s).

Voor mensen met vulva’s raden we aan om een vibrator te gebruiken met krachtige directe clitorisstimulatie en een gemakkelijke aan/uit-knop (zoals deze). De mogelijkheid om het speeltje snel uit te zetten vlak voordat je een orgasme krijgt, is essentieel bij het oefenen van edgen.

 1. De afleiding.

Precies wanneer je op het punt staat een orgasme te krijgen, stop de stimulatie en draai naar een zachtere vorm van aanraking elders op het lichaam. Als je met een partner bent, kunnen ze stoppen met het stimuleren van je clitoris en bewegen om gewoon je borsten te strelen of met hun vingers langs je dijen te gaan.

 

Edging als voorspel

Edging is ook heel erg geschikt als voorspel. Je kunt bijvoorbeeld met je partner afspreken dat je pas kunt komen als je elkaar weer ziet. Dit is vooral leuk als je elkaar een paar dagen niet ziet. Plaag elkaar met sexy berichtjes en raak jezelf aan zonder te komen. Als je elkaar weer ziet, zul je een explosie van een orgasme hebben!

 

Edging tijdens seks

Maar je kunt ook edgen oefenen tijdens seks met je partner. Door je orgasme meerdere keren uit te stellen, zal het uiteindelijke orgasme veel intenser en bevredigender zijn. Oefening baart kunst! Door alleen edgen te oefenen, leer je ook hoe je je technieken kunt toepassen tijdens seks. Kom je vaak te vroeg tijdens de seks? Dan kan edgen voorkomen dat dit te snel gebeurt, omdat je precies weet wanneer je moet stoppen met de stimulatie.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published