7 geweldige dingen die gebeuren als je regelmatig orgasmes hebt

7 geweldige dingen die gebeuren als je regelmatig  orgasmes hebt

Orgasmes zijn geweldig. Of je nou komt door een elektronische vriend (shout out naar mijn favoriete vibrator!) Of een menselijke vriend, ze zorgen altijd voor een leuke tijd en zijn ook goed voor je. Niets zegt "complete en totale gelukzaligheid" zoals een orgasme. Zelfs als ze niet bepaald verbluffend zijn, zijn ze nog steeds absoluut fantastisch. En de voordelen van orgasmes zijn waanzinnig: ze kunnen je niet alleen helpen om beter te slapen, orgasmes kunnen ook je immuniteit versterken, de gezondheid van je botten bevorderen en je huid zuiveren - en dat zijn slechts een paar van de voordelen.

Orgasmes zijn dus buitengewoon goed voor je, van binnen en van buiten, dus het is gerechtvaardigd om er zoveel mogelijk te willen hebben. Het maakt niet uit hoe je je orgasme krijgt of hoe vaak je het krijgt, je kunt de dingen altijd een beetje opvoeren - en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn. Hier zijn een paar van de leuke dingen die beginnen te gebeuren als u regelmatig van die big finishes geniet.

1. Je gaat veel beter slapen 

Hoewel er een paar gelukkigen zijn die elke nacht als een baby slapen, is een goede nachtrust soms moeilijk voor anderen. Een goed, intens orgasme kan op die afdeling een echte gamechanger zijn. Beter slapen is namelijk een van de grootste gezondheidsvoordelen van seks.

Als je klaarkomt, ervaart je lichaam een heerlijke stroom van meerdere feel good hormonen. Zoals: prolactine, vasopressine en oxytocine. De kick van het hormoon prolactine na de seks helpt je sneller in slaap te vallen, en de oxytocine en vasopressine die door orgasmes worden afgegeven, zorgen ervoor dat je beter slaapt. Betere slaap leidt op den duur tot een betere gezondheid, verbeterde productiviteit en een verhoogd gevoel van welzijn. Super goed voor je dus!

2. Orgasmes zorgen voor veel beauty voordelen, en houden breakouts op afstand

Is het je ooit opgevallen hoe erg seksueel actieve mensen deze gloed over zich hebben? Het is niet alleen je verbeelding. Regelmatig en veel orgasmes hebben gaat gepaard met een aantal zeer opvallende voordelen voor jouw schoonheid.

Om te beginnen helpt de oxytocine (een hormoon dat gepaard gaat met plezier) de effecten van stress, waaronder puistjes en andere huidproblemen, onder controle te houden. Omdat orgasmes oxytocine vrijmaken en cortisol verlagen, is de kans kleiner dat je een breakout of huiduitslag krijgt als je na verloop van tijd regelmatig orgasmes krijgt.

Er zijn ook enkele directe huidvoordelen door de Big O. Orgasmes geven je een stralende huid door de bloed- en zuurstofstroom naar je gezicht te verhogen. Seks en orgasme helpen namelijk ook de bloedsomloop te verbeteren, vooral als je een langere tijd regelmatig komt. Naast andere voordelen merk je misschien ook dat je haar en nagels sterker zijn, sneller groeien en er gezonder uitzien.

3. Orgasmes kunnen zorgen voor meer zelfvertrouwen

Het hebben van een orgasme kan je echt helpen om je beter over je lichaam te voelen. Want als we ons concentreren op hoeveel plezier ons lichaam ons kan geven, kunnen we leren om ons lichaam met plezier te associëren.

Of je het nu met iemand anders aan het doen bent of niet, het niveau van seksuele bevrediging dat gepaard gaat met een regelmatig orgasme is een enorme boost voor zelfvertrouwen. Door je lichaam te leren kennen, te leren wat het leuk vindt en nieuwe manieren te ontdekken om het plezier te voelen, bevordert je lichaamspositiviteit enorm. En hoewel het leuk is om de controle af en toe aan je partner over te dragen, weten hoe je jezelf op verzoek een orgasme kunt geven, voelt gewoon krachtig.

Als je je lichaam op dit niveau leert kennen, word je ook een betere minnaar. Plezierzoekers die weten wat ze in bed willen en wat er nodig is om ze op hun hoogtepunt te krijgen, kunnen die informatie doorgeven aan een partner, wat leidt tot betere seks voor beide mensen.

4. Je wordt veel minder vaak ziek

Goede seks is een van de beste (en leukste) manieren om je immuunsysteem te versterken en het voortdurend sterk te houden. Het is uitstekend geschikt voor het opbouwen van sterke botten, sneller genezen na een blessure en nog veel meer.

Nogmaals, we kunnen de hormonen die hiervoor vrijkomen bedanken. Studies hebben aangetoond dat regelmatige orgasmes - zelfs maar een paar keer per week - je immuunsysteem tot 20 procent kunnen versterken.

Natuurlijk betekent geweldige seks dat je orgasmes krijgt, en hopelijk zijn het er veel. Maar onthoud: je heeft geen partner nodig om van de voordelen van orgasmes te profiteren. Een fijne solo-sessie met je favoriete seksspeeltje (of zelfs je eigen twee handen) doet het werk net zo goed, dus ga je gang.

5. Orgasmes verlichten pijn (ook krampen)

Door seksuele stimulatie en een orgasme komen de natuurlijke pijnstillers van je lichaam vrij. Oxytocine geeft je niet alleen een gelukkig gevoel, het kan ook helpen om pijn te verlichten, van hoofdpijn tot artritis. En ze verlichten ook menstruatiekrampen (een reden om toch periodsex eens te proberen). Hoe meer orgasmes je hebt hoe groter de kans dat je pijnverlichting ervaart. Geen enkele hoeveelheid aspirine kan jouw pijn zo verzachten als een orgasme!

6. Orgasmes zorgen ervoor dat je er jonger uitziet 

Zijn we niet allemaal op zoek naar de fontein van de eeuwige jeugd? JA! Maar een veel leukere (en goedkopere) manier om er jonger uit te zien, is door regelmatig klaar te komen. Volgens een 10-jarig onderzoek zien degenen die een orgasme krijgen, er minstens zeven jaar jonger uit dan ze in werkelijkheid zijn. Omdat orgasmes helpen om uw bloeddruk laag te houden, vertragen ze het verouderingsproces. Ze verhogen ook uw oestrogeenspiegels, waardoor het collageen toeneemt, waardoor uw huid er jeugdig uitziet. Bovendien vermindert de verbetering van uw slaap het verschijnen van rimpels en lijntjes.

7. Je relatie wordt er sterker van

Orgasmes kunnen ervoor zorgen dat we beter de band met onze partners kunnen onderhouden. Het hebben van een regelmatig en goede seks is een van de meest geweldige manieren om onze relaties te verbeteren - en het hebben van goede relaties wordt geassocieerd met een beter welzijn over het algemeen.

De handeling van het delen van zoiets intiems met een andere persoon, gecombineerd met de hoeveelheid aan feel good hormonen die je lichaam afgeeft, helpt je om een band met je partner te krijgen. Stellen die weten hoe ze elkaar in bed moeten plezieren, blijven langer bij elkaar!

Geweldige seks gaat hand in hand met voordelen zoals solide communicatieve vaardigheden, verbeterde creativiteit en een goed ontwikkeld gevoel voor avontuur. Hoe meer goede gevoelens je associeert met je relatie, hoe sterker jullie twee zullen zijn als koppel, en orgasmes kunnen je daarbij helpen.

 

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published