Van dit eten wordt je geil en opgewonden

Van dit eten wordt je geil en opgewonden

Voedsel waar je geil van wordt, vernoemd naar Aphrodite de Griekse godin van de liefde: afrodisiaca voedingsmiddelen. Hoewel het verleidelijk is om te geloven dat het bijten in iets kleverigs en verrukkelijks je libido onmiddellijk kan verhogen, is dit echt zo?

Het antwoord is niet bijzonder eenvoudig en ligt in een enigszins grijs gebied. De energie in een bepaald voedsel, de culturele erfenis en connotaties, en de geur, textuur, vorm en kleur van een gerecht kunnen allemaal bijdragen aan opwinding (onthoud dat je grootste seksuele orgaan tussen je oren ligt!).

Waar het op neerkomt, is dat experts aanbevelen om lustopwekkende voedingsmiddelen op te nemen in een dieet dat een gezonde bloedcirculatie, hormoonbalans en vitaliteit ondersteunt. Dat alles draagt natuurlijk bij aan een hoger libido.

Je zou versteld staan van de verscheidenheid aan natuurlijke voedingsmiddelen die beschikbaar zijn om je zin in seks een boost te geven, van bladgroenten tot fruit met een hoog watergehalte.

Hoewel je waarschijnlijk hebt gehoord dat oesters afrodisiaca zijn, zijn er veel andere, minder exotische voedingsmiddelen (die je ongetwijfeld regelmatig consumeert) die ook afrodiserende eigenschappen hebben. Voor sommigen draait het allemaal om de chemische interacties die in het lichaam plaatsvinden. Voor anderen is het meer een placebo-effect. Hoe dan ook, het is essentieel om in gedachten te houden dat niet iedereen op dezelfde manier zal reageren op afrodisiacumvoedsel.

En hoewel er geen concreet wetenschappelijk bewijs is dat een dieet de menselijke geslachtsorganen stimuleert, kan het zeker geen kwaad om de seksuele kansen in je voordeel te stapelen door maaltijden te eten die zowel jij als je geliefde heet AF vinden. 

Geen zin om al dit eten uit te proberen, of heb je het al geprobeerd en wil je iets wat zeker werkt? Neem dan hier eens een kijkje voor lustopwekkers!

De 5 soorten afrodisiaca

Historisch gezien zijn de meeste afrodisiaca ingedeeld in vijf brede categorieën, allemaal gebaseerd op niet-geverifieerde theorieën:

Je warm en nat houden

Voedingsmiddelen die warmte en vocht genereren (zoals chili of curry) wekten "verhitte" passie op, terwijl werd gedacht dat koel voedsel (zoals sla en posteleinbladeren) een "gekoeld" verlangen opwekte.

Als het op een geslachtsorgaan lijkt, is het waarschijnlijk geweldig voor geslachtsorganen

Men geloofde dat voedsel dat op mannelijke of vrouwelijke genitaliën leek, het verlangen verhoogde. Een voorbeeld hiervan is de legendarische oester, evenals verschillende soorten fruit en wortelgroenten.

De opmerkelijke reproductiehypothese

Het seksuele verlangen en de potentie werden gestimuleerd door de consumptie van voortplantingsorganen en eieren (eieren van vissen en vogels, geslachtsdelen van dieren).

Exotisch = Sexy

Zeldzaam (en dus duur) voedsel werd verondersteld seksueel opwindend te zijn. Toen verschillende zeldzame items gemakkelijker verkrijgbaar werden, zoals aardappelen en cacao, verminderde hun reputatie als seksuele stimulantia.

Wek de zintuigen en wek verlangen

Voedsel dat de zintuigen aangenaam prikkelt (zicht, geur, smaak en aanraking) werd beschouwd als het opwekken van verlangen.

Onze top 10 lustopwekkende voedingsmiddelen

Eet een gevarieerd dieet, inclusief een paar van de onderstaande voedingsmiddelen, en misschien heb je gewoon zin in wat extra love!

1. Truffels

Er zijn verschillende redenen waarom truffels een van de meest bekende afrodisiaca zijn. Ze zijn ongebruikelijk en prijzig, wat alleen maar bijdraagt aan hun allure.

Bovendien bevatten ze een hoog eiwitgehalte, wat helpt bij het uithoudingsvermogen. Echter, en misschien wel het meest intrigerende, wordt gedacht dat hun geur mannelijke feromonen weerspiegelt, waardoor mensen ze onbewust willen verslinden.

2. Gember

Afgezien van zijn fantastische geur, kan gember de bloedstroom en bloedsomloop helpen verbeteren (twee van de meest voorkomende oorzaken van erectiestoornissen) en wordt het in veel culturen gebruikt als een stimulerend middel voor verlangen.

3. Zoete aardappelen

Je kent vast wel de seksverbeterende eigenschappen van zoete aardappelen (ook wel bekend als "yams") dankzij Sex and the City 2. Samantha at ze in een poging om een "natuurlijke" dosis hormonen te krijgen in een periode dat ze niet in staat was om haar overgangstabletten in te nemen. Vitamine A, dat wordt aangetroffen in de knolgewas, speelt een rol bij de productie en opwinding van testosteron.

4. Maca

Volgens Jenni Skyler, een gecertificeerde sekstherapeut, seksuoloog en gediplomeerd huwelijks- en gezinstherapeut, staat Maca (de Inca-wortel waarvan een populaire thee wordt gemaakt) ook bekend als Peru's 'natuurlijke Viagra'. Er wordt aangenomen dat het je energie, je uithoudingsvermogen, je vruchtbaarheid en je libido een boost geeft.

De wortels van de plant zijn rijk aan magnesium en vezels, goed voor het uithoudingsvermogen en het algehele welzijn.

5. Rucola

Rucola is een van 's werelds oudste afrodisiaca en de donkere bladgroenten zijn nodig voor seksueel welzijn. Volgens onderzoek aan de Al-Nahrain University kan rucola helpen bij het blokkeren van milieuverontreinigende stoffen die ons libido kunnen aantasten.

6. Honing

TBT naar het oude Griekenland, toen Hippocrates honing voorschreef voor seksueel uithoudingsvermogen. Dit "vloeibare goud" omvat borium, dat helpt bij de hormoonregulatie, en stikstofmonoxide (dat helpt de bloedstroom tijdens opwinding te verhogen).

Stikstofmonoxide bevordert ook de verwijding van bloedvaten die betrokken zijn bij erecties en stuwing van de clitoris.

7. Pijnboompitten

Als een man zink mist, kunnen pijnboompitten zijn libido helpen verhogen. Bovendien bevatten pijnboompitten een reeks andere heilzame oliën en fytochemicaliën die de algemene gezondheid ondersteunen en het libido verhogen.

8. Ginseng

In onderzoeken is aangetoond dat Aziatische en Amerikaanse versies van de Ginseng-plant het libido en seksuele prestaties verbeteren. Ginseng heeft zeker invloed op het centrale zenuwstelsel en wijzigt daarbij de hormonen.

9. Extra virgin olijfolie

Hoewel de gedachte om vers brood of pitabroodje in olijfolie te dopen genoeg is om iemand op te winden, zijn er legitieme redenen voor de verleiding van de olie. Olijfolie is rijk aan antioxidanten, wat helpt om de huid glad te houden en het lichaam soepel te laten werken. Maar dit is geen nieuwe kennis! In feite wordt sinds de oude Egyptische tijd olijfolie gebruikt voor erotische massages.

10. Chocolade

Met deze zijn de meeste dames van Pure Lust heel blij! Chocolade bevat fenylethylamine, een stimulerend middel dat gevoelens van opwinding en welzijn opwekt. Natuurlijke cafeïne is ook gunstig. Zorg ervoor dat je pure chocolade krijgt met ten minste 75% cacao om van de hartvoordelen te profiteren.

 

Dit was onze top 10, maar er is nog veel meer eten die je libido een boost kan geven. Wil je meer weten? Laat het ons weten en we posten een deel 2!

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published