Tips om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen

Tips om vroegtijdige ejaculatie te voorkomen

"Help, ik kom te snel klaar"... Vroegtijdige ejaculatie is een veelvoorkomend probleem waarmee veel mannen op een bepaald moment in hun leven worden geconfronteerd. Het kan leiden tot frustratie en de kwaliteit van het seksleven en de relaties beïnvloeden. Maar het goede nieuws is dat er effectieve strategieën en technieken zijn om vroegtijdige ejaculatie te bestrijden. In deze blog zullen we enkele van de beste tips verkennen om je te helpen langer in bed vol te houden en te genieten van een bevredigender seksleven.

 

Tip 1: beoefen Kegel-oefeningen:

Kegel-oefeningen zijn niet alleen voor vrouwen; ook mannen kunnen er baat bij hebben om de kracht en controle van de bekkenbodemspieren te verbeteren. Behalve je concentratie en tijd heb je hier verder niks voor nodig! Het versterken van deze spieren kan helpen bij problemen zoals vroegtijdige ejaculatie en urine-incontinentie.

Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe mannen Kegel-oefeningen kunnen uitvoeren: 

1. Identificeer de juiste spieren: De eerste stap bij het uitvoeren van Kegel-oefeningen is het identificeren van de bekkenbodemspieren. Dit zijn de spieren die je gebruikt om de urinestroom te stoppen tijdens het plassen of om het laten van winden te voorkomen. Om deze spieren te vinden, kun je het volgende proberen:

 • Terwijl je plast, probeer de urinestroom te stoppen. De spieren die je hierbij aanspant, zijn je bekkenbodemspieren.
 • Als alternatief, wanneer je niet aan het plassen bent, stel je voor dat je probeert het laten van winden te voorkomen. De spieren die je aanspant, zijn ook de bekkenbodemspieren.

2. Maak je blaas leeg: Voordat je met Kegel-oefeningen begint, is het een goed idee om je blaas leeg te maken om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk de verkeerde spieren traint.

3. Zoek een comfortabele plek: Zoek een rustige en comfortabele plek om je Kegel-oefeningen te doen. Je kunt deze oefeningen zittend, staand of liggend uitvoeren.

4. Span de bekkenbodemspieren aan: Zodra je de bekkenbodemspieren hebt geïdentificeerd, concentreer je op het aanspannen ervan. Doe het volgende:

   • Knijp of span de spieren aan alsof je probeert de urinestroom te stoppen of het laten van winden te voorkomen.
   • Voorkom dat je andere spieren, zoals die in je buik of billen, aanspant. Richt je alleen op je bekkenbodemspieren.

   5. Houd vast en laat los: Houd de aanspanning ongeveer 3-5 seconden vast. Zorg ervoor dat je tijdens deze fase normaal ademt. Het is essentieel om niet je adem in te houden.

   6. Ontspan de spieren: Laat de aanspanning los en ontspan je bekkenbodemspieren gedurende ongeveer 3-5 seconden

   7. Herhaal de cyclus: Voer de cyclus van aanspanning en ontspanning 10-15 keer achter elkaar uit, of zoveel als je comfortabel aankunt. Verhoog geleidelijk het aantal herhalingen naarmate je bekkenbodemspieren sterker worden.

   8. Handhaaf een routine: Voor de beste resultaten is het belangrijk om regelmatig Kegel-oefeningen te doen. Je kunt ze meerdere keren per dag uitvoeren, zoals 's ochtends, 's middags en 's avonds. Consistentie is de sleutel tot het versterken van deze spieren in de loop van de tijd.

     Tips voor Effectieve Kegel-oefeningen:

     • Begin langzaam en forceer jezelf niet. Verhoog geleidelijk de duur van de aanspanningen en het aantal herhalingen naarmate je spieren sterker worden.
     • Wees geduldig; het kan enkele weken duren voordat je aanzienlijke verbetering merkt in bekkenbodemspierkracht en -controle.
     • Vermijd overmatige kracht bij het aanspannen van de spieren; het doel is om ze te activeren zonder te forceren.
     • Het is belangrijk om zowel op de aanspannings- als de ontspanningsfase te focussen voor effectieve training van de spieren.
     • Als je twijfelt of je Kegel-oefeningen correct uitvoert of als je zorgen hebt, overweeg dan om een gezondheidsprofessional of een fysiotherapeut te raadplegen die gespecialiseerd is in bekkenbodemgezondheid.

     Door Kegel-oefeningen in je dagelijkse routine op te nemen en ze correct en consistent uit te voeren, kun je de kracht van je bekkenbodemspieren versterken, mogelijk problemen zoals vroegtijdige ejaculatie verbeteren en over het algemeen de gezondheid van je bekkengebied bevorderen.

      

     Tip 2: De Start-Stop Techniek:

     De Start-Stop Techniek is een methode die wordt gebruikt om vroegtijdige ejaculatie te vertragen en ejaculatoire controle te verbeteren. Het idee achter deze techniek is om het moment van ejaculatie bewust te beheersen door tijdelijk te stoppen met seksuele stimulatie wanneer je het gevoel hebt dat je dicht bij een orgasme bent. Hier is hoe je de Start-Stop Techniek kunt toepassen:

     1. Begin seksuele activiteit zoals gewoonlijk, alleen of met je partner. Dit kan geslachtsgemeenschap, orale seks, masturbatie of andere vormen van seksuele stimulatie zijn.

     2. Wanneer je merkt dat je de sensatie van een orgasme nadert en voelt dat je bijna klaarkomt, stop dan volledig met de stimulatie. Dit kan betekenen dat je stopt met bewegen, je handen weghaalt of je partner vraagt om te stoppen.

     3. Neem een korte pauze om te ontspannen en je opwinding te verminderen. Adem diep en langzaam en focus op het verlagen van je seksuele spanning.

     4. Zodra je het gevoel hebt dat je opwinding is afgenomen en je meer controle hebt over je orgasme, kun je de seksuele activiteit hervatten.

     5. Herhaal deze cyclus indien nodig. Dit betekent dat je de stimulatie weer stopt als je voelt dat je op het punt staat klaar te komen en vervolgens weer doorgaat als je controle hebt. 

     Het doel van de Start-Stop Techniek is om je bewustzijn van je eigen lichaam en opwinding te vergroten, zodat je kunt leren hoe je je orgasme beter kunt beheersen. Door deze techniek regelmatig te oefenen, kun je in de loop van de tijd je ejaculatoire controle verbeteren en het moment van ejaculatie uitstellen, waardoor je langer kunt genieten van seksuele activiteit.

      

     Tip 3: De knijptechniek:

     Net als bij de start-stop-techniek houdt de knijptechniek in dat je de seksuele activiteit stopt wanneer je het gevoel hebt dat je bijna een hoogtepunt bereikt. In plaats van te pauzeren kan jijzelf of je partner voor ongeveer 30 seconden in het puntje van je penis knijpen. Dit kan de opwinding tijdelijk verminderen en ervoor zorgen dat je het langer volhoudt.

      

     Tip 4: Focus op je ademhaling:

     Diepe, gecontroleerde ademhaling kan angst en spanning tijdens seks helpen verminderen, wat kan bijdragen aan voortijdige ejaculatie. Oefen langzaam en diep ademhalen om ontspannen en onder controle te blijven.

      

     Tip 5: Gebruik Topische Verdovingsmiddelen:

     Er zijn vrij-verkrijgbare en voorgeschreven topische verdovingsmiddelen beschikbaar die tijdelijk kunnen helpen om de gevoeligheid van de penis te verminderen. Deze producten kunnen ejaculatie vertragen, maar het is essentieel om ze te gebruiken zoals aangegeven en een zorgprofessional te raadplegen als je twijfels hebt.

     Bij ons in de winkels hebben we Delay Creme of Spray, onze medewerkers kunnen jou hier meer over informeren en adviseren. 

     Topische verdovingsmiddelen, ook bekend als verdovende crèmes, gels of sprays, zijn ontworpen om de gevoeligheid van de penis tijdelijk te verminderen. Ze bevatten meestal een actief ingrediënt zoals lidocaïne of prilocaïne, die de zenuwsignalen kunnen vertragen, waardoor de penis minder gevoelig wordt.

     Het gebruik van topische verdovingsmiddelen kan een nuttige strategie zijn voor mannen die last hebben van ernstige vroegtijdige ejaculatie. Hier is hoe je ze kunt gebruiken:

     • Raadpleeg een zorgprofessional: Het is altijd raadzaam om een arts of een andere zorgprofessional te raadplegen voordat je topische verdovingsmiddelen gaat gebruiken. Ze kunnen je adviseren over het juiste product en de juiste toepassing.

     • Lees de Instructies: Zorg ervoor dat je de instructies op de verpakking van het product zorgvuldig leest en volgt. Het correct aanbrengen is cruciaal voor effectieve resultaten en om mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.
     • Breng het op tijd aan: De meeste topische verdovingsmiddelen moeten een bepaalde tijd voor de seksuele activiteit worden aangebracht. Zorg ervoor dat je de aanbevolen wachttijd respecteert.
     • Test op gevoeligheid: Voordat je het product voor de eerste keer gebruikt, is het verstandig om een kleine hoeveelheid op een klein deel van de penis aan te brengen om te testen op mogelijke allergische reacties of overgevoeligheid.
     • Vermijd contact met je partner: Zorg ervoor dat het verdovingsmiddel niet in contact komt met je partner, omdat het de gevoeligheid bij hen kan verminderen en ongewenste bijwerkingen kan veroorzaken.
     • Evalueer en pas aan: Als je het product gebruikt, evalueer dan de effecten en pas de hoeveelheid aan indien nodig. Sommige mannen hebben mogelijk slechts een kleine hoeveelheid nodig, terwijl anderen meer nodig hebben.

      

     Het gebruik van topische verdovingsmiddelen kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het beheersen van vroegtijdige ejaculatie, maar het is belangrijk om voorzichtig en verantwoordelijk te zijn bij het gebruik ervan. Als je vragen of zorgen hebt, aarzel dan niet om een zorgprofessional te raadplegen voor begeleiding en advies.

      

     Tip 6: Experimenteer met verschillende standjes:

     Sommige seksuele standjes kunnen betere controle over ejaculatie bieden dan andere. Experimenteer met verschillende standjes om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je partner.

     • Missionaris met variatie: In de missionarishouding kun je variaties proberen die je in staat stellen het tempo en de diepte van de penetratie te beheersen. Deze controle kan helpen bij het uitstellen van de ejaculatie.
     • Cowgirl: In deze positie kan je partner bovenop zitten, waardoor jij kunt ontspannen en de stimulatie kunt verminderen, wat kan helpen bij het uitstellen van het orgasme.
     • Lepelhouding: De lepelhouding is intiemer en biedt over het algemeen minder intense stimulatie. Dit kan je helpen om langer van seks te genieten.
     • Staande of zittende standjes: Soms kan het staand of zittend zijn je betere controle geven over je bewegingen, wat kan helpen bij het beheersen van de opwinding.
     • Doggystyle met controle: Met doggystyle kun je proberen het tempo en de diepte van de penetratie te controleren om de ejaculatie uit te stellen.

     Onthoud dat wat het beste werkt, kan variëren van persoon tot persoon, en het is belangrijk om te communiceren met je partner en standjes te vinden die comfortabel en plezierig zijn voor jullie beiden. Experimenteren kan een leuke manier zijn om te ontdekken wat je seksuele ervaringen verrijkt.

      

     Tip 7: Mentale Technieken:

     Mindfulness en cognitieve technieken, zoals de "stop en denk" methode, kunnen helpen om je aandacht tijdens de seks te heroriënteren. In plaats van je zorgen te maken over te snel klaarkomen, richt je op het genot van je partner en de algehele ervaring.

      

     Tip 8: Zoek Professionele Hulp:

     Als vroegtijdige ejaculatie een aanhoudend probleem blijft en je levenskwaliteit beïnvloedt, aarzel dan niet om een zorgprofessional of seksuoloog te raadplegen. Ze kunnen begeleiding, therapieën of medicatie bieden indien nodig om het probleem effectief aan te pakken.

       

     Vroegtijdige ejaculatie is een veelvoorkomende zorg, maar het hoeft je seksleven niet te definiëren. Door deze tips en technieken in je seksuele routine op te nemen, kun je je ejaculatoire controle verbeteren en meer bevredigende en voldoening gevende intieme ervaringen beleven. Onthoud dat het essentieel is om het probleem met geduld en open communicatie met je partner te benaderen.

     RELATED ARTICLES

     Leave a comment

     Your email address will not be published. Required fields are marked *

     Please note, comments must be approved before they are published