Tips voor seks tijdens een hittegolf!

Tips voor seks tijdens een hittegolf!

We weten niet zeker of je het gemerkt hebt, maar we ervaren momenteel serieuze hoge temperaturen - en we voelen ons allemaal een beetje, ahem, plakkerig. Voor velen is seks hebben tijdens een hittegolf een absolute no-no. Het enige dat je wilt doen als het zo heet is, is jezelf zo dicht mogelijk bij een ventilator plaatsen en zo ver mogelijk weg van andere zweterige mensen.

Maar moeten we seks vermijden alleen omdat het een beetje warm is? En wat gebeurt er als je je een beetje warm en zwaar voelt? Zwijmel... Seks hebben in de hitte is een extreme sport, maar het is niet onmogelijk. En volgens de experts raken velen van ons zelfs meer opgewonden van de hitte.

De tropische temperaturen die we soms ervaren, verhogen niet alleen de hitte in onze omgeving… we voelen het ook in ons lichaam! Overal om je heen zie je meer onthullende outfits, en onze kleding wordt strakker en sexyer. Met al dat moois om je heen, plus dat verwarmende effect van de zon, raak je misschien veel meer seksueel opgewonden dan in de winter. Maar seks tijdens een hittegolf? Nou, we willen zeker niet oververhitten. Gelukkig kun je jezelf voorbereiden!

Als je lichaam warm is, is het noodzakelijk om je hoofd koel te houden! In elk seizoen wordt je lichaam klam van het zweet tijdens de seks. Het is tenslotte een serieuze training. Maar die zwoele zomeravonden kunnen tussen de lakens wel erg hot worden. Lees verder voor onze hittegolfbestendige sekstips.

 

Verhoogt of daalt ons libido door de hitte?

Maar eerst… hoe zit het precies?

Onderzoek toont aan dat tijdens warmer weer je libido juist kan toenemen. Dit is te wijten aan een reeks factoren. Een reden is dat we, om ons koeler te voelen, van nature minder kleding dragen en daarom meer kans hebben om naakt te slapen - het gevoel dat je minder kleding aan hebt rond seksuele partners, kan ervoor zorgen dat je je vaker seksueel opgewonden voelt.

Dan zijn er de zomerse vakantie-vibes om te overwegen. "Het komt vaker voor dat vakanties worden geboekt naar warmere landen waar we van plan zijn om te ontspannen en te ontstressen van werk en andere dagelijkse zorgen waar je je thuis voelt.

Het blijkt dat 62% van de mensen meer seks heeft op vakantie. Natuurlijk voel je je minder gestrest, wat je libido verhoogt, wat op zijn beurt je onbedwingbare trek en seksuele verlangens kan verhogen…

Zelfs als je geen reis naar het buitenland hebt geboekt, kan een time-out in de zon in je plaatselijke park of biertuin hetzelfde effect hebben.

Hoe je kunt genieten van seks als het echt heel erg heet is!

Dan nu, onze tips om geweldige hete seks te hebben tijdens het warme weer:

1.    Een frisse bries in de slaapkamer

Natuurlijk zetten we de ramen open om een lekker briesje door de kamer te laten stromen. Maar seks met de ramen open? Als een van jullie behoorlijk luidruchtig kan zijn tijdens seks, is dat misschien niet het beste idee. Gelukkig kun je een ventilator kopen! Onze gouden tip: plaats een ventilator voor twee flessen bevroren water of een koelelement. De wind van de ventilator zal veel koeler zijn. Bedank ons later! 

2.    Bestrijd de hitte met water

Zet een flesje water klaar naast je bed, of pak een natte handdoek. Zeker na een intense, lange sessie krijg je gegarandeerd dorst. In zekere zin is seks net als sporten, en je zult natuurlijk hunkeren naar wat koud water. Je lichaam verliest veel vocht, niet alleen door zweten, maar ook door seks zelf. Dus vul jezelf aan! En geniet van de koelte van een natte handdoek. Het werkt geweldig om je voorhoofd te deppen als je het erg warm krijgt.

3.    Maak elkaar nat… Op beide manieren

Om het wat spannender te maken, is een andere geweldige manier om seks te hebben in de hitte, te overwegen doucheseks of seks met water om je af te koelen. Door koel te blijven tijdens de seks kun je langer van deze ervaring genieten!

4.    Temperature Play

Oh ja, Temperature Play op zijn best! Spelen met ijsblokjes is nu niet alleen sexy, maar ook heel functioneel. Gebruik ijsblokjes om af te koelen en het lichaam van je partner op te winden. Je kunt ook bevroren fruit gebruiken. Wrijf het op de hete huid van je partner en lik het daarna af.

5.    Koel speelgoed en glijmiddel

Veel glazen en metalen seksspeeltjes kunnen voor gebruik even in de koelkast worden bewaard (nooit in de vriezer!). Dit geldt ook voor veel glijmiddelen, waardoor ze koel aanvoelen op je huid tijdens het voorspel en de seks. Door gebruik te maken van coole speeltjes en glijmiddel wordt je hete avond een stuk aangenamer. Controleer wel of het speelgoed niet te koud is voordat je het natuurlijk op jezelf of je partner gebruikt!

6.    Probeer de keukentegels eens uit

Een koud oppervlak zoals tegels in een keuken of badkamer kan voor een koelere ervaring zorgen – soms dragen beddengoed en lakens bij aan oncomfortabele niveaus van warmte tijdens seks.

7.    Hittebestendige standjes

Het klinkt misschien contra-intuïtief, maar probeer huid-op-huidcontact zoveel mogelijk te vermijden. Ga dus niet voor missionaris of lepelaar! Kies posities die niet te intens zijn, zoals Doggy Style of Cowgirl, zodat er enige afstand tussen jullie twee is en jullie het allebei rustig aan kunnen doen.

8.    Bonustip

En nu onze bonustip! Vermijd de slaapkamer als het daar erg warm is. 's Avonds koelt het natuurlijk snel af buiten. Ga erop uit en ga op zoek naar spannende buitenlocaties. Ga voor een zwembad, een strand aan een meer of de zee! Maar zorg ervoor dat je ook privé echt van elkaar kunt genieten.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published