Jouw gids voor GEWELDIGE menstruatieseks (en waarom je het zou moeten proberen!)

Jouw gids voor GEWELDIGE menstruatieseks (en waarom je het zou moeten proberen!)

Ondanks alle vooruitgang die is geboekt om verschillende seksuele stigma's te ontmantelen, is menstruatieseks nog steeds een taboe.

Menstruatieseks is lange tijd gestigmatiseerd als walgelijk of onrein, maar gelukkig verandert de houding. Volgens een onderzoek onder meer dan 4.000 mensen is 38% van de mannen en 31% van de vrouwen geïnteresseerd in seks tijdens de menstruatie.

Of je nu bang bent om voor het eerst het rijk van menstruatieseks te betreden of al jaren fan bent (maar je maakt je nog steeds zorgen over de logistiek) - maak je geen zorgen! Er is een reeks belangrijke redenen om tijdens je menstruatie te genieten van seks.

Velen van ons ervaren een golf van hormonen tijdens onze menstruatie en zijn in feite meer opgewonden tijdens onze menstruatie. In een peiling onder meer dan 500 deelnemers zei 30% van de vrouwen dat ze meer seks wilden hebben tijdens hun menstruatie dan op andere momenten.

Als je verlangt naar een normaal seksleven tijdens 'die tijd van de maand', zoals je moeder het noemde, maar je weet niet zo goed hoe je sommige van de rommeligere delen kunt vermijden, dan hebben we enkele tips en trucs voor je.

Hier is alles wat je moet weten over het proberen van period seks en voor jouw partner om hun "rode vleugels" te verdienen.

 

Kun je echte seks hebben tijdens je menstruatie?

Allereerst vragen veel mensen zich nog steeds af of je vaginale seks kunt hebben tijdens je menstruatie. Het antwoord is een nadrukkelijk ja! En als klap op de vuurpijl kan het ECHT plezierig zijn.

Hormonale veranderingen veroorzaken verhoogde opwinding en gevoeligheid tijdens een menstruatie (zoals verhoogde oestrogeen- en verlaagde progesteronspiegels). Je vagina is op dit moment meer open en ontvankelijk, dus als er een positie was die je probeerde te doen, maar het werkte in het verleden niet zo goed, dan is het nu de tijd.

 

… plus, er zijn voordelen voor de gezondheid!

Een van de beste dingen van menstruatieseks is dat het kan helpen bij enkele van de vervelende symptomen die tijdens je menstruatie optreden.

 

1. Verlichting van krampen

Omdat ons lichaam oxytocine en endorfine afgeeft wanneer we een orgasme krijgen (dit zijn natuurlijke pijnstillers), kan menstruatiepijn en hoofdpijn aanzienlijk verminderen!

 

Dus, hoe bizar het ook mag klinken, probeer een orgasme te krijgen voordat je naar ibuprofen grijpt om menstruatiepijn en migraine aan te pakken! En als je eenmaal gewend bent aan het idee van 'gekleurd glijmiddel', kan menstruatiebloed voor een uitstekende natuurlijke smering zorgen.

2. Kortere ongesteldheid

Als je seks hebt, kan je menstruatie korter worden. Spiercontracties tijdens een orgasme duwen de baarmoederinhoud sneller naar buiten. Dat kan resulteren in kortere perioden.

 

3. Verhoogde zin in seks

Je libido verandert tijdens je menstruatiecyclus, dankzij hormonale schommelingen. Terwijl veel vrouwen zeggen dat hun zin in seks toeneemt tijdens de eisprong, wat ongeveer twee weken voor je menstruatie is, melden anderen dat ze zich tijdens hun menstruatie meer opgewonden voelen.

 

4. Natuurlijk glijmiddel

Je kunt het glijmiddel tijdens je menstruatie opbergen. Bloed werkt als een natuurlijk smeermiddel.

 

De risico’s

Nu zijn er enkele risico's aan verbonden. De pH van uw vaginale vloeistof fluctueert tijdens je menstruatie, waardoor het delicate evenwicht wordt verstoord.

Een functie van de baarmoederhals is om jouw baarmoeder te beschermen tegen bacteriën die tijdens de geslachtsgemeenschap in de vagina kunnen komen. Als je menstrueert, gaat het een beetje open. Dit opent een kleine toegangspoort voor bacteriën om de baarmoeder binnen te komen, waardoor de kans op infectie toeneemt.

Dus zelfs als je een toegewijde relatie hebt, moet je nog steeds barrièremethoden zoals condooms gebruiken tijdens menstruatieseks.

 

Orale seks is altijd een optie

Het is volkomen veilig om orale seks te hebben tijdens je menstruatie. Je grootste angst is waarschijnlijk de rommel, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar, zoals menstruatiecups en menstruatieschijven.

Als je een puinhoop of enig contact met menstruatiebloed wilt vermijden, blijf dan bij de clitoris. Laat je tampon gewoon in en laat je partner zich op de buitenkant concentreren. Het is niet nodig om het touwtje door te knippen of je menstruatie te verbergen. Ongesteldheid hoort erbij.

 

Ja, je KUNT nog steeds zwanger worden!

Een ander ding om te overwegen is de mogelijkheid van zwangerschap en het gebruik van anticonceptie. Mythes over het niet zwanger kunnen worden tijdens je menstruatie zijn volledig nep.

Hoewel het misschien onwaarschijnlijk lijkt, wordt je ovulatiecyclus beïnvloed door verschillende variabelen, en elke cyclus verschilt van menstruator tot menstruatie. Ovulatie vindt gewoonlijk 7 tot 12 dagen na het begin van je laatste menstruatie plaats; sperma kan echter tot zeven dagen in het lichaam overleven.

Dit betekent dat je zou kunnen ovuleren terwijl je nog levend sperma in je lichaam draagt.

Dus voor de duidelijkheid, we zeggen het nog een keer ... Hoewel je risico op bevruchting laag is, moet je toch veilig vrijen tijdens je menstruatie om een ongeplande zwangerschap te voorkomen.

 

Er zal een puinhoop zijn. Accepteer het.

Het komt altijd neer op "de puinhoop", toch? Ja, mensen kunnen nogal vreemde reacties op bloed hebben. Het idee van bloed dat uit een vagina sijpelt, is in tegenspraak met het culturele verhaal van 'vrouwelijke hygiëne'.

Maar dit komt kijken bij het territorium als het gaat om menstruatieseks! Het maakt niet uit of je je zwaarste of lichtste menstruatie hebt - als je menstrueert, zal er wat menstruatiebloed zijn. Dit feit accepteren is de eerste stap.

Voordat je menstruatieseks hebt, is het een goed idee om dit met je partner te bespreken. Zo natuurlijk als menstruatieseks zou moeten zijn, het kan voor beide partners behoorlijk schokkend zijn als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Nadat je je partner erover hebt het verteld, kan je een actieplan opstellen.

 

Beperk rommel tot een minimum met deze tips voor menstruatieseks

Oké, dus je zult opgelucht zijn om te horen dat je je slaapkamer niet in plastic hoeft te behangen als een scène die rechtstreeks uit Dexter komt, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om de rommel te voorkomen.

 

Gebruik donkergekleurde handdoeken

Dit is een vrij simpele oplossing. Leg een bruine of zwarte handdoek op het bed (vergeet niet om deze te labelen als je menstruatie-sekshanddoeken en bewaar ze achterin je kast!)

 

Douche seks

Ironisch genoeg maakt douchewater je vagina minder nat door het natuurlijke glijmiddel van je lichaam weg te spoelen. Er is echter zoveel extra nattigheid tijdens menstruatie-seks dat dit probleem bijna is verholpen. Bovendien spoelt het bloed gewoon weg. Geen rommel, geen gedoe!

 

Probeer een menstruatieschijf te gebruiken

In tegenstelling tot menstruatiecups of tampons kunnen menstruatieschijven tijdens geslachtsgemeenschap worden gedragen. De flexibele schijfjes worden als een tampon in het vaginale kanaal geplaatst, maar zitten hoger in je vagina, bij de vaginale fornix. Dit zorgt voor penetrerende seks zonder het bloed.

 

Experimenteer met verschillende posities

Sommige vrouwen ervaren een verhoogde bekkencongestie tijdens hun menstruatie, wat [kan] zorgen voor meer opwinding. Dit is de reden waarom sommige vrouwen aangeven meer seks te willen hebben tijdens hun menstruatie.

Voorzichtige standjes zoals lepelen kan een geweldige manier zijn om van seks te genieten, maar verder kun je experimenteren met de penetratiediepte en verschillende hoeken om te zien wat het beste voor je werkt.

 

Wees een beetje kinky

Verken enkele van de meer verrassende erogene zones om dingen op gang te krijgen. Met 'verrassend' bedoelen we de oren, handen, buik en zelfs de onderkant van de voeten.

Je zou zelfs dingen spicy kunnen maken door een blinddoek te gebruiken om elk zintuig te versterken. Je hoeft niet de Fifty Shades of Grey soort kinky te gebruiken met allerlei soorten leren apparaten - gebruik je shirt en plaats het over de ogen van je partner, speld dan hun handen vast en zeg dat ze niet kunnen bewegen of gluren.

Elk zintuig zal worden verhoogd... pure extase!

 

Of je zou de puinhoop kunnen omarmen!?

Bloed heeft een oer- en dierlijk karakter. Als jij en je partner het goed vinden en je de aanblik van bloed kunt verdragen (of, omgekeerd, als het je opwindt, geen oordeel hier!), dan is er geen reden waarom het geen business as usual zou zijn. Lakens kunnen altijd gewassen of gebleekt worden!

En voor het geval je het bent vergeten, kunnen je seksspeeltjes worden gewassen, dus het is niet nodig om ze buiten de actie te laten. Al onze Pure Lust speeltjes zijn samengesteld uit hoogwaardige materialen die je veilig kunt wassen in warm water met zeep.

 

Neem de mentaliteit 'alles een keer proberen' aan

Het proberen van menstruatieseks kan voor veel stellen die het nog niet eerder hebben meegemaakt een geweldige kans zijn om hun angst voor het onbekende te overwinnen. Als je nog niet hebt geprobeerd seks te hebben tijdens je menstruatie, zou je kunnen ontdekken dat je ervan geniet.

Je weet maar nooit; je vindt het misschien leuk (en als je dat niet doet, hoef je het niet nog een keer te doen). Maar totdat jij en je partner op avontuur zijn gegaan om de Rode Zee te scheiden, zul je de diepten van het prachtige beloofde land nooit echt kennen of ervaren.

Hoe dan ook, menstruatieseks is populairder dan ooit en lichamen zijn rommelig en het is tijd dat we het omarmen.

RELATED ARTICLES

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Please note, comments must be approved before they are published